Ktüden Kaynak Yöntem Danışmanlık Hizmeti

Ktüden Kaynak Yöntem Danışmanlık Hizmeti

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Abdullah Kanca MYO’da Otomotiv Sanayi, Savunma Sanayi, Çelik Konstrüksiyon (imalat) Sanayi, Baraj ve HES Projeleri, Gemi (İnşaatı) Sanayi ve benzeri tüm kaynaklı imalat alanlarında, Kaynak Yöntem Şartnamesi hazırlama,

- Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Abdullah Kanca MYO’da Otomotiv Sanayi, Savunma Sanayi, Çelik Konstrüksiyon (imalat) Sanayi, Baraj ve HES Projeleri, Gemi (İnşaatı) Sanayi ve benzeri tüm kaynaklı imalat alanlarında, Kaynak Yöntem Şartnamesi hazırlama, danışmanlık ve onaylama hizmeti verilmeye başlandı.

Doç . Dr. Hamdullah Çuvalcı, öğretim elemanı kadrolarını her yıl güçlendirdiklerini ifade ederek, Metalurji ve Malzeme Mühendisi olan ve ODTÜ’de Uluslararası Kaynak Mühendisliği eğitimini tamamlayan ve kaynak alanında deneyim sahibi Kaynak Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Umut Yaşar Uzunali’nin göreve başlaması ile birlikte Kaynak Yöntem Şartnamesi hazırlama, onaylama ve danışmanlık hizmeti vermeye başladıklarını söyledi.

Çuvalcı, "Kaynak Yöntem Şartname hazırlama, onaylama ve danışmanlık hizmetleri kapsamında; Hangi sektörde olursa olsun, kaynak prosesleri, belirli standartlar dahilinde yapılması gereken özel proseslerdir. Malzemenin cinsi, malzeme et kalınlığı, kaynak yöntemi vb. parametrelerin belirlenmesi sonrası yapılan tahribatlı ve tahribatsız testler sonrası, test sonuçlarının incelenmesi, uygun görülmesi ve yöntemin onaylanması gerçekleştirilir. Yöntem onaylanması sonrası hazırlanan kaynak yöntem şartnamesi (WPS) ile kaynak projesinin kontrol altına alınması sağlanmış olur" dedi.