Önce deprem, sonra tsunami vurdu !

Önce deprem, sonra tsunami vurdu !

Pasifik Okyanusu'nun güneyinde şiddetli bir deprem meydana geldi.

HABER3.COM

Güney Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkesi Amerikan Samoası açıklarında 8,3 şiddetinde deprem meydana geldi. Oluşan tsunami nedeniyle 80 kişi yaşamını yitirdi.

Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 1Batı Samoa'ya bağlı Apia'da ve Amerikan Samoası'na bağlı Pago Pago'yu yaklaşık 1.5 metrelik dalgalar vurdu.

Yetkililere göre 65 bin nüfuslu adada 80 kişi yaşamını yitirdi.

Okyanuslarla ilgili bir konferans için Hawaii'de bulunan Tulafono, Amerikan Samoası'nın en büyük adası olan Tutuila'nın güneyinin harabe haline geldiğini belirterek, yol ve köprülerin zarar görmesi nedeniyle ulaşılmakta güçlük çekilen adanın batısından bilgi alındığında ölü sayısının daha da artabileceğini ifade etti.

7.9 OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Pasifik Tsunami Merkezi, daha önce anlık büyüklüğü 7.9 olarak açıklanan deprem nedeniyle Yeni Zelanda, Amerikan Samoası, Hawaii, Papua Yeni Gine ve Pasifik'teki diğer adalar için tsunami uyarısı yapmıştı.

SARSINTI 5 DAKİKA BOYUNCA HİSSEDİLDİ

Amerikan Samoası'ndan bir yetkili de, Fox televizyonuna, sarsıntıyı 5 dakika boyunca hissettiği açıklamasını yaptı.

Pasifik Tsunami Merkezi, depremin anlık büyüklüğünü 8.3'e yükseltmiş, depremden sonra bölgede deniz suyu seviyeleriyle ilgili yapılan kayıtların, Pasifik'te bir tsunaminin oluştuğunu gösterdiği açıklamıştı.

ÖLÜ SAYISI 113 OLDU

Pasifik'te dün meydana gelen 8,3 büyüklüğündeki deprem ve tsunami nedeniyle Samoa adaları ve Tonga'da ölenlerin sayısı 113'e çıktı.

Samoa'daki Tupua Tamasese hastanesinden bir yetkili, hastaneye 84 kişinin cesedinin getirildiğini belirtti.

Yetkililer, Amerikan Samoası'nda 22, depremin etkilediği komşu Tonga adasında 7 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Samoa polisi, son olarak, tsunamide 63 kişinin öldüğünü, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini bildirmişti.

İŞTE TSUNAMİNİN ARDINDAN ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR...
Diğer sayfalarda...[PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 2 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 3 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 4 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 5 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 6 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 7 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 8 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 9 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 10 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 11 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 12 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 13 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 14 [PAGE] Önce deprem, sonra tsunami vurdu ! - Resim : 15