Sırrı Süreyya Önder'den Akdoğan'a yanıt

Sırrı Süreyya Önder'den Akdoğan'a yanıt

Sırrı Süreyya Önder ile Yalçın Akdoğan arasındaki çözüm süreci tartışması giderek büyüyor.

HDP milletvekili Önder, "Biz bu yola çıktığımızda sen yoktun" diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a, "Tavsiyem, bana laf yetiştireceğine yan yana oturup açıkladığımız metin Cumhurbaşkanı tarafından tekmelendiğinde üzerine alınıp bir şeyler söyleseydi" dedi.

HDP İmralı heyeti üyesi İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çözüm sürecinde ortaya çıkan krizi değerlendirirken, “Biz bu yola çıktığımızda sen yoktun” diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a, “Bu dar kışla mantığıdır. Dar kışla kafası, kıdem mantığıyla yürümez bu iş. MGK 40 yıldır uğraşıyor. Onlarda çıkar ‘aslan kenara çekil’ derler. Akdoğan’a tavsiyem, bana laf yetiştireceğine yan yana oturup açıkladığımız metin Cumhurbaşkanı tarafından tekmelendiğinde üzerine alınıp bir şeyler söyleseydi” sözleri ile yanıt verdi.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'a konuşan Önder, hükümet üyelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çözüm süreci ile ilgili detaylı açıklama yapmadığını da belirterek, “Bence hükümet Cumhurbaşkanı’na bu gerçekleri söylemiyor” dedi.