TEKNİKERLER BİRLİĞİ'NDEN MESLEK ODASI TALEBİ

TEKNİKERLER BİRLİĞİ'NDEN MESLEK ODASI TALEBİ

Teknikerler Birliği, "teknikerler meslek odası" kurulması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Teknikerler Birliği, "teknikerler meslek odası" kurulması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan birlik üyeleri, "Meslek odamızın kurulmasına izin verilmiyor", "Her mesleğin odası var, teknikerlere meslek odası kurma hakkı niye yok", "Görev, yetki ve sorumluluk verilmiyor", "Tek suçumuz üniversite mezunu tekniker olmak" yazılı pankartlar açtı.

Grup adına yapılan basın açıklamasını okuyan Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan Kılıç, bugün üniversiteler bünyesinde yer alan 623 meslek yüksek okulundan mezun olan yaklaşık 1 milyon 700 bin teknikerin bulunduğunu belirtti.

Meslek yüksek okullarının kurulduğu 1943'ten beri teknikerlerin sorunlarının devam ettiğini savunan Kılıç, "Ülkemizde çıraklara verilen değerin, hatta 2 ay süreli mesleki ve teknik kurs görenlere sağlanan imkanların yüzde 1'i, üniversite mezunu teknikerlere verilmiyor" iddiasında bulundu.

Sorunlarının çözümü için bütün meslektaşlarını Teknikerler Birliği'ne üye olmaya çağıran Kılıç, mücadelelerinin, vazgeçilmez hakları olan "Tekniker Odaları Birliği" kurulana kadar artarak devam edeceğini vurguladı. Kılıç, "3795 Sayılı yasada hükme bağlanan ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19 yıldır bir türlü çıkarılmadığını ileri sürdüğü 'görev, yetki ve sorumluluklarını belirleyen' düzenlenmenin biran önce yapılmasını da talep etti.

Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından Abdi İpekçi Parkı'ndan ayrıldı.