Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’nda Türkiye rüzgarı

Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’nda Türkiye rüzgarı

Türkiye’nin bu yıl onur konuğu olduğu Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MİPİM Fransa’nın Cannes şehrinde devam ediyor.

Türkiye’nin bu yıl onur konuğu olduğu Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MİPİM Fransa’nın Cannes şehrinde devam ediyor. 20 bin ziyaretçinin beklendiği fuara Türkiye, 28 firma ile katılıyor.

Fuarda yerini alan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Cihan Haber Ajansına yaptığı açıklamada MİPİM’de Türkiye’ye gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Türk müteahhitlerin dünyada Çin'den sonra ikinci durumda olduğunu aktaran Ali Ağaoğlu, tanıtımda güçlük çektiklerini vurguladı.


Ağaoğlu, tamamlanan projelerin dünya çapında olduğunu fakat bunların daha önce hep iç pazara yönelik olduğunu ifade ederek, Mütekabiliyet Yasası’ndan sonra bu projelerin dışa taşındığını ve dışarda pazar oluştuğunu dile getirdi.

Türkiye’nın bu yıl onur konuğu olduğuna temas eden Ali Ağaoğlu,’’ Bu uzun mesafe koşusudur. Burada gelip de 100,150 daire satmak değil eğer uluslararası oyuncuysanız bu arenalarda olmanız gerekir. Bu sene Türkiye onur konuğu ama birseferle olmaz bunu sürekli hale getirmemiz lazım. Uluslararası yatırıcımlara Türkiye’de de böyle projelerin yapıldığını gördükleri zaman şaşırıyorlar’’ diye konuştu.

Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise ''Fuar Türkiye ve gayrimenkul için önemli. Onur konuğu olmamızın da ayrıcalığı var. Türkiye’de ve İstanbul’da yapılan birçok mimari projelerimiz var mimarlarla burada stand açmamız önemli. Alternatif ülkelerden gelen projeler var. Biz de rakiplerimizi takip ediyoruz onlarda bizi takip ediyorlar. İstanbul'u en iyi şekilde güzelleştirmek için el birliğiyle gayret ediyoruz.’'dedi.

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even de ''Bir yerin yatırım yapılabilir olması için toplu halde böyle bir derdi olduğunu göstermesi lazım. Neyi yapabildiğimizi göstermek böyle bir katılımla mümkün oluyor.''dedi. Even devletin verdiği desteğin de önemli olduğunun altını çizdi.

80 ülkeden katılımcının yer aldığı Uluslar Arası Gayrimenkul Fuarı 15 Mart'da sona erecek.
CİHAN