Canlı bombanın görüntüleri ortaya çıktı

Bursa'yı kana bulayan kadın canlı bombanın öldüğü saldırı sonra yeni detaylar ortaya çıktı.

Bursa'nın tarihi ve turistik merkezi olan Ulu Cami yakınlarında dün canlı bomba dehşeti yaşanmıştı. İkindi namazının ardından bir cenazenin kaldırıldığı Ulu Cami'deki kalabalığın dağılmasından sonra bahçenin batı kapısı yakınına gelen bir kadın üzerindeki bombayı patlatmıştı.

Canlı bombanın çevredeki polisekiplerini görünce panikleyip elindeki çantada bulunan bombayı patlattığı ihtimali üzerinde duruluyor. Şanlıurfa'dan otobüsle kente geldiği, patlayıcıyı Bursa'ya yakın bir yerde aldığı ortaya çıktı. Otobüs biletinin 'Sultan' adlı bir kadın üzerine alındığı belirlendi. Saldırıyla ilgili 15 kişi gözaltında. Örgütün tespiti için IŞİD ve PKK bağlantıları araştırılıyor. Bursa'daki canlı bomba saldırısına ilişkin son gelişmeleri aktaracağız.

OTOBÜSLE ŞANLIURFA'DAN BURSA'YA GELMİŞ

Kadın ’canlı bomba’nın cesedine Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsi yapıldı. Patlamada parçalanan ceset yapılan incelemeden sonra dün gece, İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi’ne DNA testi için gönderildi. Bursa polisi parmak izinden sonuç alamadığı kadın teröristin kimliğini araştırıyor.

Sonraki Haber