MetroPOLL'ün son seçim anketinde dikkat çeken değişim

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar 39 gün kalan 14 Mayıs seçimleri için son seçim anketi sonuçlarını yayınlayarak "tablo Kahramanmaraş depremlerinin öncesine döndü" dedi. İşte Metropoll'ün son seçim anketinin sonuçları...


Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, 14 Mayıs seçimlerine giderken; siyasal tablonun 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin öncesine döndüğünü söyledi. 

Sencar,  "Türkiye'de seçmenlerin siyasal tavrı çok hızlı değişebiliyor. Bugünkü bulgularla 14 Mayıs için tahminde bulunmak gerçekçi olmayacaktır. Nisan başı itibarıyla siyasal tablo deprem öncesi günlere dönüşmüş görünüyor" ifadesini kullandı. 

Sencar, partilerin veya cumhurbaşkanı adaylarının oy oranlarına ilişkin detaylı bilgi vermedi.

MetroPOLL Araştırma'nın deprem öncesi yayımlanan son anketi ise yeniden merak konusu oldu.

Aralık 2022'de yapılan ve Ocak ayında yayımlanan MetroPOLL anketine göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranları şöyle olmuştu:

AK Parti: Yüzde 36,9
CHP: Yüzde 24,7
İYİ Parti: Yüzde 12,5
HDP: Yüzde 11,2
MHP: Yüzde 7,3
Zafer Partisi: Yüzde 2
Yeniden Refah Partisi: Yüzde 1,3
Diğer: Yüzde 4,2

Kararsızlar, protesto oyu kullananlar ve anketi yanıtlamayanlar oransal olarak dağıtıldıktan sonra TBMM'deki bloklar ise şöyle şekilleniyor:

Cumhur İttifakı: Yüzde 44,2 (AK Parti+MHP)
Millet İttifakı: Yüzde 37,2 (CHP+İYİP)
Emek ve Özgürlük İttifakı: Yüzde 12,0 (HDP+EMEP+TİP+TÖP+EHEP+SMF)

"Not: Anket Altılı Masa'nın seçime beraber girme kararından önce yapıldığı için Millet İttifakı CHP ve İYİ Parti olarak alınmıştır."

Zafer Partisi: Yüzde  2,0
Yeniden Refah Partisi: Yüzde 1,3
Diğer: Yüzde 3,4

Sonraki Haber