38 FETÖ okuluna kilit vurdular

38 FETÖ okuluna kilit vurdular
Güncelleme:

Irak'ta bölgesel Kürt yönetimi, FETÖ bağlantılı 38 okulun kapısına kilit vurdu.

Bölgesel Kürt Yönetimi, bölgede faaliyet gösteren 38 FETÖ bağlantılı okulun idaresine el koydu. Milli Eğitim Bakanlığı da, bölgede eğitim faaliyetlerinin koordinasyonu için temsilci görevlendirdi

Sabah gazetesinden Hasan Ay'ın haberine göre 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'nün yurtdışında eğitim kisvesi altındaki faaliyetlerine bir darbe de Bölgesel Kürt Yönetimi'nden (IKBY) geldi. IKBY yönetimi bölgede faaliyet gösteren biri üniversite olmak üzere FETÖ ile iltisaklı 38 okulun yönetimine el koydu. Milli Eğitim Bakanlığı da bölgedeki eğitim faaliyetlerinin koordinasyonu ile ilgili Erbil'e bir temsilci atadı.

'TÜRKİYE İLE İRTİBATTAYIZ'
IKBY Eğitim Bakanı Piştivan Sadık, bölgede FETÖ ile iltisaklı okullarda yaklaşık 14 bin öğrenci olduğunu belirterek, "Bu FETÖ okulları IKBY yönetimine geçti. Alttaki ve üstteki kadrolar konusunda Türkiye ile irtibatımız devam ediyor. Ne talep etsek kendileri cevapları bizlere sunuyor" dedi. FETÖ'nün dünyanın 170 ülkesine yayılan sözde eğitim kurumlarıyla mücadele etmek için Maarif Vakfı'nı devreye sokanTürkiye, çeşitli kurumları aracılığıyla FETÖ tehdidini yurtdışında anlatmaya devam ediyor. TİKA yetkilileri de görev yaptıkları ülkelerde FETÖ ile ilgili uyarılarını yaparken, aynı zamanda bu ülkelerin eğitim ihtiyaçlarına da katkı sağlıyor.

TİKA YENİLEDİ, İLGİ ARTTI
TİKA, son olarak IKBY'nin merkezi Erbil'deki 13 Türkmen Okulu, 1 Kürt okulunun ve Selahaddin Üniversitesi bünyesinde Türk Dil Bölümü'nün bakım, onarım ve teşrifatını gerçekleştirdi. TİKA'nın verdiği destekle baştan aşağıya yenilenen ve fiziki koşulları düzeltilen okullarda, öğrenci sayısının da yüzde 50 arttığı kaydedildi. Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nun da okula gidecek Türkmen öğrencilere servis desteği verdiği belirtildi. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bölgedeki eğitim faaliyetlerinin koordinasyonuyla ilgili Erbil'e bir temsilci gönderdiği öğrenildi.

BÜTÜN ÜLKELER İÇİN TEHDİT
TİKA'nın yenilediği okulların açılışı, dün Erbil'de IKBY Eğitim Bakanı Piştivan Sadık, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, TİKA Başkan Yardımcısı AliMaskan, TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Keman Özdemir, TİKA Irak Masası Sorumlusu Sibel Güneği tarafından yapıldı. TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün sadece Türkiye için değil faaliyet gösterdiği ülkeler için de tehdit olduğunu belirtti.

Sabah