ABD'li Bakan'ın paylaştığı haritada skandal Türkiye detayı

ABD'li Bakan'ın paylaştığı haritada skandal Türkiye detayı
Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun sosyal medya hesabından paylaşılan haritada, Türkiye'nin ortadan ikiye ayrılmış olması dikkat çekti. Konuyla ilgili Amerikalı bir yetkileden açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Guaido'yu resmen Devlet Başkanı olarak tanıyan ülkelerin gösterildiği bir paylaşımı sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı. Paylaşımda Guaido'ya sahip çıkan ülkeler mavi olarak gösterilirken, henüz tanımayanlar da renksiz olarak işaretlendi.

HARİTADAKİ SKANDAL

Pompeo'nun paylaştığı haritada Türkiye'nin ortadan ikiye ayrılmış şekilde resmedilmesi dikkatlerden kaçmadı.

İşte o paylaşım:

ABD'li Bakan'ın paylaştığı haritada skandal Türkiye detayı - Resim : 1

"YANLIŞLIK OLMUŞ"

Türkiye'nin resmi sınırlarını bölünmüş bir şekilde gösteren Dışişleri Bakanlığı haritası sosyal medyada tepki yağmuruna tutuldu.

Sözcü'nün haberine göre, Amerikalı yetkililer ''yanlışlık olmuş'' açıklamasında bulundu. Adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkili, mesajın Pompeo tarafından geri çekilip çekilmeyeceği konusunda, “Genellikle twitter mesajları geri çekilmiyor ya da silinmiyor. Bu konuda bir şey söylemek mümkün değil” dedi.

VENEZUELA'DA YAŞANANLAR

Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlılarının 23 Ocak Çarşamba günü düzenlediği mitingler, ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. Son olarak Avrupa Parlamentosu (AP) aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkinin süreceğini duyurmuştu.

Seçiniz...