ABD'nin yeni ortadoğu planı deşifre oldu

ABD'nin yeni ortadoğu planı deşifre oldu
Güncelleme:

ABD, Irak'taki DEAŞ operayonlarını bahane ederek Telafer yakınlarına kurduğu askeri üsle PKK terör örgütüne iki koldan komşu oldu.

Irak'ta Türkmen kenti Telafer DEAŞ'tan tamamen temizlendi. Kentte kısa süre önce üs kuran ABD ise PKK'nın yuvalandığı Kandil ve Sincar'a komşu oldu.

xIrak'ta Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı Telafer kent merkezine bağlı tüm semtler terör örgütü DEAŞ'tan kurtarıldı. Irak ordusuna bağlı Telafer Operasyonları Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarullah, "Orduya bağı zırhlı birlikler ve Haşdi Şabi milisleri ilçe merkezinin tüm semtlerinde kontrol sağladı" ifadelerini kullandı. Operasyon 1 hafta önce başlamıştı. 

KRİTİK NOKTAYA YERLEŞTİ  

Türkiye'de kanlı saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'ye TIR'larla silah ve mühimmat gönderen ABD ise, 2 hafta önce Irak'taki DEAŞ operayonlarını bahane ederek Telafer yakınlarına yeni bir askeri üs kurmuştu.  

PKK'YA İKİ KOLDAN KOMŞU 

PKK'nın özerklik ilan ettiği Sincar ve Erbil yakınlarındaki Kandil arasına yerleşen ABD'nin PKK'yı buradan da destekleme planı olduğu iddia ediliyor. Sincar ayrıca Suriye'ye geçiş için de önemli bir nokta.

ÖRGÜT İYİCE SIKIŞTI

- Diğer yandan Irak ile Suriye sınır bölgesindeki son büyük kalesi Telafer'den sürülen DEAŞ ikmal hattını da böylece kaybetmiş oldu. Yaklaşık 2 bin DEAŞ teröristinin kaldığı belirtilen Telafer'in düşmesi sonrası örgüt Irak'ta yalnızca Kerkük'ün batısındaki Havice bölgesi ile Irak'ın Suriye sınırında varlığını sürdürebilecek. Musul kent merkezinin 63 kilometre batısında yer alan kent 16 Haziran 2014’ten bu yana DEAŞ'ın kontrolündeydi.