Çin'de yaşanan korkuyu gözler önüne seren görüntüler

Güncelleme:

Çin'de bir taksici, koronavirüsün yayıldığı Vuhan kentinden geldiğini söyleyen yolcuyu aracından indirdi. O anlar araç kamerasına yansıdı.

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve 170 kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs endişesi devam ediyor. Çinli bir taksici, aracına binen yolcunun koronavirüs taşıdığından şüphelenmesi üzerine yolcuyu aracından kovdu. O anlar taksinin içerisinde bulunan kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Çin'de ülke genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybı 170'e, virüs bulaşan kişi sayısı 7 bin 711'e çıktı.

80 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ MÜŞAHEDE ALTINDA
Salgından etkilenen kişi sayısı 1370'inin durumu ağır olmak üzere 7 bin 711'e çıktı. Virüs taşıdığı şüpheli olan kişi sayısı 12 bin 167 olarak açıklanırken, koronavirüs teşhisi konulan kişilerle temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınanlar 81 bin 947 oldu.

YOLCUYU ARACINDAN KOVDU
Çin, koronavirüs salgınıyla mücadele ederken bölgeden de son bilgiler gelmeye devam ediyor. Dünya basınına sızan görüntüler arasında Çinli bir taksicinin şüpheli bir yolcuyla arasında geçen diyalog kameralara yansıyor.

Bir yolcu, taksiye binerek en yakın hastaneye gitmek istediğini söylüyor. Bunun üzerine sürücü yolcuya nereli olduğunu soruyor ancak aldığı yanıt taksiciyi ikna etmiyor. Bunun üzerine yolcuya "Vuhan'da bulundun mu?" diye soruyor. Yolcu "Evet" yanıtını verince taksici aracını durduruyor ve yolcuyu aracından kovuyor.