Dünyanın En Kötü 100 Yemeği listesinde 2 Türk lezzeti

Dünyanın En Kötü 100 Yemeği listesinde 2 Türk lezzeti
Güncelleme:

Gastronomi uzmanları "Dünyanın En Kötü 100 Yemeği" listesini açıkladı. Listede Karadeniz'in vazgeçilmezi Karalahana çorbası ve kaymaklı kayısı da yer aldı.

Hırvatistanlı gazeteci Matija Babic’in 2015’te kurduğu ve gastronomi uzmanlarının değerlendirmelerinin yer aldığı listelerle bilinen TasteAtlas websitesi, "Dünyanın En Kötü 100 Yemeği"ni açıkladı. Listede Karadeniz mutfağının vazgeçilmez yemeği karalahana çorbası 7. sırada yer aldı.

Makalede, geleneksel bir Türk çorbası olduğu vurgulanan lahana çorbasının içerik ve tarifi de paylaşıldı.

Öte yandan listeye giren bir diğer Türk yemeği de kaymaklı kayısı tatlısı oldu. Tatlı, listede elli dokuzuncu sıraya yerleşti.

Karalahana çorbası tarifi

Karalahana çorbası için gerekli malzemeler
1 bağ karalahana
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su (haşlamak için)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
Yarım yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
Yarım çay bardağı mısır
Yarım su bardağı barbunya
6 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı mısır unu
Yarım su bardağı su

Karalahana çorbası

Lahanayı yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayıp süzelim ve bir kenarda bekletelim. Bir tencereye sıvı yağı alalım, ince yemeklik doğramış soğanları ekleyerek kavuralım. Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri sırasıyla ekleyip 2-3 dakika kavuralım. Salçayı ve baharatları ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra haşlanmış ve suyu süzülmüş lahanaları tencereye koyup karıştıralım ve birkaç dakika daha kavuralım. Ocağımızın yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim. Ardından bulgur, haşlanmış mısır ya da barbunyayı da koyarak karıştıralım. 6 su bardağı sıcak suyunu da ilave ederek karıştıralım ve yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirelim. Pişmesine yakın mısır ununu bir kasede yarım bardak su ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım ve çorbanın içerisine katalım ve 5 dakika daha pişirelim. Bir miktar kaynadıktan sonra ateşten alalım. Pişen çorbamızı kaselere koyarak servis edelim.

 

Kaymaklı kayısı tarifi

Kaymaklı Kayısı için gerekli malzemeler
250 gr kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
100 gr kaymak
3 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı

Kaymaklı kayısı tarifi

Bir gece önceden ıslatılmış kayısıları şeker ile birlikte bol suda haşlayın. Kayısılar altın rengine döndüğünde ateşten alıp soğumaya bırakın. Açık tarafından ayırıp ortalarına çay kaşığı ile kaymak doldurun. Antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.