Fransa'da aşırı sağcılara gün doğdu ! Hemen başladılar..

Fransa'da aşırı sağcılara gün doğdu ! Hemen başladılar..
Güncelleme:

Paris'teki terör saldırılarından sonra aşırı sağcı, yabancı ve İslam karşıtı Ulusal Cephe'nin Başkanı Marine Le Pen'e gün doğdu..

Paris'teki terör saldırılarından sonra aşırı sağcı yabancı ve İslam karşıtı Ulusal Cephe (Natıonal Front) FN Parti Başkanı Marine Le Pen, "artık Fransız'lar ülkede güvende değil. Teröristlere Fransız kimliği verilmemeli, Fransız vatandaşlığı iptal edilmeli ve ülkeye girişleri yasaklanmalı" diye tepkisini dile getirdi.

Cumartesi gecesi Paris ve ülkenin sembolü olan Eyfel Kulesinde ışıklar söndürüldü. Fransa'daki yas devam ediyor.

OKULLAR 16 KASIM'DA AÇILACAK

Paris'te yaşanan terör olaylarının ardından İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve 16 Kasım Pazartesi günü hayatın yeniden normale döneceğini okul ve üniversitelerin açılacağını söyledi.

TERÖRİSTLERİN YAŞLARI 15-19 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Güvenlik güçleri tarafından öldürülen 7 teröristlerin yaşların 15-19 arasında olduğu, görgü tanıklarının verdiği ifadelere göre saldırganlardan birisinin kadın olduğu tahmin ediliyor.

Paris'teki saldırıda öldürülen teröristlerden biri Fransız vatandaşı olduğu açıklanırken diğerlerinin üzerinden ise Mısır ve Suriye pasaportları çıktığı öğrenildi. İzini kaybettiren diğer teröristlerin Belçika veya komşu ülkelere kaçtığı iddiaları üzerine ise Belçika'da çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Belçika Adalet Bakanı Koen Geens göz altıları doğruladı.

Alman basınına yer alan haberlerde Teröristlerin birinin Türkiye üzerinden göçmen dalgasıyla beraber Paris'e geldiği iddia edildi.

ANMA PROGRAMLARI DÜZENLENİYOR

Cumartesi günü ülkede toplanma, miting yasağı olmasına rağmen çok sayıda Fransızlar toplanarak anma programı düzenledi. Gece meydanlarda mumlar yakıldı. Pazartesi günü ülke genelinde tüm kentlerde 1 dakika saygı duruşuyla saldırıda hayatını kaybedenler için anma programı yapılıyor.

İNGİLTERE FRANSA MAÇI İPTAL EDİLMEYECEK

Önümüzdeki hafta Salı akşamı Londra'da oynanacak İngiltere- Fransa karşılaşmasın iptal edilmeyeceği maçın oynanacağı Fransız Futbol Federasyonu tarafından açıklandı.

Paris'te yaşanan terör saldırılarında 500 itfaiye eri bin 500 civarında güvenlik güçleri, asker ve kurtarma ekipleri görev yaptı. Saldırıları gören görgü tanıklarının basın mensuplarına verdiği ifadelere göre teröristlerin daha kalabalık olduğu ifade edildi. Hollande asker sayısını 1500'den 3000'e çıkardı.

ALMANYA'DAKİ SİLAHLAR PARİS'E GÖTÜRÜLMEK İSTENDİ

5 Kasım tarihinde Almanya'nın Salzburg-Münih otoyolunda polis denetiminde tesadüfen 51 yaşındaki Montenegro vatandaşı adamın aracının motor bölümünde 2 tabanca, bir el bombası, diğer bölümlerde 8 Kalaşnikof tüfek, çok sayıda mermi ve 200 gr. patlayıcı ele geçirilmişti. Alman polisinin araştırmaları sonucunda aracın navigasyon sisteminde yapılan inceleme sonucu, silahların Paris'e gideceği ortaya çıkmıştı.

HOLLANDE, SARKOZY İLE GÖRÜŞECEK

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande 15 Kasım Pazar günü eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'le ikili görüşme yapacacak.