Gazze oylamasına bir erteleme daha

Gazze oylamasına bir erteleme daha
Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Gazze Şeridi’nde "düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması" ve "Gazze Şeridi'nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması" çağrısında bulunulan karar tasarısına yönelik oylama bir kez daha ertelendi.

BM Güvenlik Konseyi, Gazze Şeridi konusunda bir kez daha anlaşamadı. Güvenlik Konseyi’nde Gazze Şeridi’nde "düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması" ve "Gazze Şeridi'nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması" çağrısında bulunulan karar tasarısına yönelik oylama bir kez daha ertelendi. Karar tasarısının metnine yönelik tartışmalar nedeniyle oylama çarşamba günü yapılacak.

"TÜM ESİRLER SERBEST BIRAKILMALI"

İngiltere’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı James Kariuki yaptığı konuşmada, "Şiddet döngüsünü kıran sürdürülebilir bir ateşkes olmalı. Tüm esirler serbest bırakılmalı ve Gazze'ye yardım akışı sağlanmalı” dedi.

İsraillilerin ve Filistinlilerin barış ve güvenlik içinde yaşayabileceği iki devletli çözüme dayanan sürdürülebilir bir barışa ulaşmanın tek yolunun bu olduğunu söyleyen Kariuki, İngiltere'nin üç alana odaklandığını belirterek, bunların sivil can kayıpları, Gazze’ye yönelik insani yardımın artırılması ve Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik artan şiddet olayları olduğunu ifade etti.