''Kıyamet balığı'' yeniden görüldü! İnsanlar kumsala koştu

Güncelleme:

Halk arasında "kıyamet balığı" olarak bilinen bir kürek balığı Peru sahillerine vurdu. Balığı görmek için sahile akın edenler "büyük deprem" endişesi yaşadıklarını söyledi.

Peru’daki Punta Sal bölgesinde sahile gidenler devasa bir kürek balığının kıyıya vurmasıyla paniğe kapıldı. Uzunluğu 4 metreye ulaşan kürek balığının felaketlerle olan bağlantıları nedeniyle yerel halk tarafından “kıyamet habercisi” olarak yorumlandığı ifade edildi. Balık kıyıda nefes almaya çalışırken yerel halkın tüm çabalarına rağmen Punta Sal'daki Cancas Plajı'nda kıyıda öldü.

Kürek balığını görmek için toplanan halk daha sonrasında depremden korktuğu için güvenli bölgelere gitmeye karar verdi. Çünkü daha önceki yıllarda kürek balığının görülmesiyle birlikte depremlerin olduğu fark edilmişti.

 Görüntülerde, aralarında düzinelerce çocuğun da bulunduğu büyük bir izleyici grubunun önünde uzun balığı suya geri sürükleyen iki adam görülüyor. Video, 129.100 izlenme ve onlarca yorumla viral oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı gönderiye, “Depremler ve tsunamilerle eş anlamlıdır. Salvador sahilindeki o son sarsıntıdan sonra düşünmelisiniz.” yorumunu yaptı. Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, “Yine bir deprem kürek balığı mı?" yorumunu yaptı.