Koronavirüs nedeniyle tat duyusunu kaybetti, yedikleri ile viral oldu

Koronavirüs nedeniyle tat duyusunu kaybetti, yedikleri ile viral oldu
Güncelleme:

30 yaşındaki barmen ve amatör oyuncu Russel Donnelly, koronavirüsün neden olduğu tat ve doku kaybını yaptığı test ile kanıtladı.

30 yaşındaki barmen ve amatör oyuncu Russel Donnelly’e birkaç gün önce Covid-19 teşhisi kondu. Russel “Bendeki tek semptom tat ve koku alamamaktı. Onun haricinde hiçbir semptom yoktu. İkinci dalganın şakası yok. Dürüst olmak gerekirse ben şanslıyım” dedi.

“En yakın arkadaşım tat ve koku alamadığıma inanmadı ve ‘O zaman iğrenç bir şeyler ye’ dedi, ben de kabul ettim” diyen Russel, kendini izole ettiği sürede yeni bir hobi edindi. Bu hobisi TikTok’ta 12 milyonun üzerinde izlendi.


“Soğanı sinüslerimde biraz hissediyorum ama onun haricinde başka bir şey yok” diyen Russell “Sarımsak ezmesi en kolay olandı. Limon suyunu uzun süre ağzımda tutarsam ağzım buruşuyor ama tadını hala alamıyorum. Vücudum hala kimyasal olarak tepki veriyor. Ama sanki tat almamı sağlayan yer tamamen kapalı gibi” dedi.

@rustardlikemustard

Covid taste testing. This is the craziest sensation. ##covid19 ##fyp ##MyHobby ##fineart

♬ original sound - rustardlikemustard

Russel normalde yan yana gelmeyen ya da tadı nedeniyle insanların çekindiği yiyecekleri bir arada yese de, hiçbir şekilde tatları hissetmiyor.


Russel TikTok’ta yayınladığı en son videosunda oldukça acı olmasıyla bilinen Uzakdoğu mutfağına özgü bir tat olan wasabiyi Oreo’nun arasına sürerek yedi ve tadını alamadığını söyledi.

Russel TikTok’ta eğlenceli içerikler paylaşsa da, maske takmanın ve koronavirüsü ciddiye almanın önemine dikkat çekerek “Koronavirüsün gerçek olmadığını ya da çok da kötü bir hastalık olmadığını düşünen insanlar bilsin ki ben sadece şanslı biriyim. Ancak hiçbir virüs hafife alınmamalı, çünkü ölümcül olabilirler” dedi.

@rustardlikemustard

Covid test part 2 WASABI OREO up next. For now here’s this....##Covid ##covidtastetest ##MotivationMonday ##fineart

♬ original sound - rustardlikemustard

Koronavirüsün kendisini gösterdiği semptomlar aylar boyunca sürebiliyor, bunlardan biri de tat ve koku kaybı. Russell “Tat duyusunun geri gelmemesi konusunda biraz gerginim” dedi.

Russell ayrıca hastalığı ağır geçiren insanlar için dua ettiğini söyleyerek “Sürekli kaybettiklerimizi düşünüyor ve onlar için dua ediyorum” dedi.

@rustardlikemustard

As promised...WASABI. THIS FOOD IS DIFFERENT. Less fun than other foods. ##waitforit ##MotivationMonday ##covid ##covidtastetest ##fineart ##fyp ##xyzbca

♬ original sound - rustardlikemustard