Nazilerden kurtuldu, Rus polisinin eline düştü

Nazilerden kurtuldu, Rus polisinin eline düştü
Güncelleme:

Nazilerin Leningrad Kuşatması'ndan sağ kurtulan 76 yaşındaki Rus vatandaşı Yelena Osipova, Rusya'daki savaşa hayır protestolarında Rus polisi tarafından gözaltına alındı.

Yelena Osipova Nazilerin 827 gün süren ve yaklaşık 800 bin Rus'un ölümüyle sonuçlanan Leningrad saldırısından kurtulduğunda henüz bir bebekti.

Olipova Nazilerin saçtığı bu dehşetten kurtulduktan sonra Rusya'da siyasi aktivist olarak ün kazandı.

Yakın zamanda sosyal medyada paylaşılan Olipova'ya ilişkin bir video ise büyük tepki topladı. Videoda yaşlı kadının sekiz polis memuru tarafından sürüklenerek gözaltına alındığı görülüyor.

 Sosyal medya kullanıcıları Rus polisinin Olipova'ya yaptığı muameleye sert eleştiriler yöneltti. "Bu kadın hepimizin görebileceğinden çok daha korkunç eziyetler gördü" şeklinde yorumlar yapıldı. Bir başka kullanıcı ise olay hakkında "Savaştan sağ kurtulanları gözaltına almak güçlü bir hükümetin göstergesi değil" değerlendirmesinde bulundu.

 RUSYA'DA 7 BİNDEN FAZLA GÖZALTI

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde ikinci haftaya girilirken Rusya'da son günlerde 40'ı aşkın şehirde protestolar patlak verdi. Rusya'da savaşı protesto eden toplamda 7 binden fazla kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

 

Protestolar işgal başladığından beri sürerken Rusya Soruşturma Heyeti Sözcüsü halkı hükümete karşı eylemde bulunmanın yasal sonuçları konusunda günler öncesinde uyarmıştı.