O grup terör örgütü ilan edildi !

O grup terör örgütü ilan edildi !

Filipinler'de saldırı eylemlerinde bulunan Ebu Seyyaf grubu terör örgütü ilan edildi.

Filipinler'in güneyinde şiddet eylemleri düzenleyen Ebu Seyyaf, mahkeme kararıyla "terör örgütü" ilan edildi.

Güneydoğu Asya ülkesindeki bir mahkeme , özellikle adam kaçırma eylemleriyle tanınan Ebu Seyyaf'ın "terör örgütü" olduğuna hükmederken, Ebu Seyyaf, kararla ülkede nadiren kullanılan terörle mücadele yasası çerçevesinde resmen yasa dışı ilan edilmiş oldu.

Filipinli savcılar, mahkeme kararının, Ebu Seyyaf militanları hakkında dava açılmasını, bu kişilerin yakalanmasını, üyelerine ve destekçilerine yaptırımlar uygulanması kolaylaştıracağını belirtti.

Adalet Bakanlığı, 2007 yılında yürürlüğe giren Beşeri Güvenlik Yasası çerçevesinde, beş yıl önce Basilan'daki bir bölge mahkemesinden Ebu Seyyaf örgütünü men etmesini talep etmişti.

Savcılar, Filipinler hükümetinin ülkede en az üç radikal örgütün daha yasa dışı ilan edilmesi için adımlar atacağını bildirdi.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da "bağımsız İslam devleti" kurmak amacıyla 1991 yılından bu yana şiddet eylemleri düzenliyor. Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kurulan Ebu Seyyaf, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılıyor.