Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: Hizbullah'tan İsrail'e gözdağı

Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: Hizbullah'tan İsrail'e gözdağı
Güncelleme:

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ederken, kara harekatı için hazırlıklarını sürdürüyor. Hizbullah ise olası kara harekatının bedelinin ağır olacağını belirterek İsrail'e gözdağı verdi.

Hizbullah'tan üst düzey bir yetkili, İsrail'in Gazze Şeridi'ne kara saldırısı başlatması durumunda yüksek bir bedel ödeyeceğine yemin ederek Tel Aviv'e adeta gözdağı verdi. Hizbullah'ın halihazırda 'savaşın kalbinde' olduğunu belirten örgütün lider yardımcısı Şeyh Naim Kasım'ın yorumları, İsrail'in güney Lübnan'ı bombalayıp drone saldırıları düzenlediği ve Hizbullah'ın İsrail'e roket ve füze fırlattığı bir dönemde geldi.

EN YÜKSEK GÜNLÜK ÖLÜM
Hizbullah, bugün altı savaşçısının öldürüldüğünü söyledi; bu, şiddetin iki hafta önce başlamasından bu yana en yüksek günlük ölüm olarak kayıtlara geçti. "İsrailli düşmanı zayıflatmaya çalışıyoruz ve onlara hazır olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz" diyen Kasım sözlerine şöyle devam etti; "Filistin direnişini ezmeye çalışırsanız bölgedeki diğer direnişçilerin harekete geçmeyeceğine inanıyor musunuz? Bugün savaşın tam ortasındayız. Bu mücadele sayesinde başarılar elde ediyoruz."

"İSRAİL'İN KARA SALDIRISINI MEZARLIĞA DÖNÜŞTÜRECEKLER"
İsrail'in Gazze'ye olası bir kara saldırısı hakkında konuşan Kasım, "Bilgilerimiz, Hamas'ın ve direniş savaşçılarının Gazze'deki hazırlıklarının, İsrail'in kara saldırısını mezarlığa dönüştüreceği yönünde" dedi.

IDF TABURLARINI BÖLGEDE TUTUYORLAR
The Times of Israel, Hizbullah'ın bölgedeki tansiyonu düşürmeyerek IDF taburlarını burada tutmayı ve bu sayede Gazze'ye gitmelerini engellemeye çalıştığını yazdı.