DAEŞ Musul'dan Rakka'ya kaçıyor

DAEŞ Musul'dan Rakka'ya kaçıyor
Güncelleme:

Musul’un DAEŞ’ten kurtarılması için hazırlıklar son aşamaya gelirken, DAEŞ’in Musul’dan Rakka’ya kaçtığı iddia edildi.

Musul operasyonu Irak'ı daha çok kaosa sürükleyebilir Sputnik’e konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu ve Sözcüsü Said Mamuzini, DAEŞ’in Musul’dan Rakka’ya kaçtığını belirterek, örgütün Musul’da büyük bir gücünün kalmadığını söyledi.
 
ABD, KANADA, FRANSA VE ALMANYA AĞIR SİLAH GÖNDERDİ
 
Peşmerge ve Irak kaynaklarından edinilen bilgilere göre Irak ordusu ve peşmerge güçleri Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinin alınması için büyük operasyon için son hazırlıkları yapıyor. Operasyon kapsamında ABD, Almanya ve Fransa peşmerge ve Irak askerlerine ağır silah verirken, operasyonu yönetmek için de bu ülkelerin askerleri Erbil ve Bağdat’ta konuşlandırıldı.
 
MUSUL ÇEVRESİ HAVADAN VE KARADAN BOMBALANIYOR
 
Operasyon kapsamında peşmerge ve Irak ordusu Musul çevresini karadan, koalisyon uçakları da havadan bombalıyor. Musul operasyonu nedeniyle savaşa hazırlanan DAEŞ’in üst düzey yöneticilerinin ise Musul’dan Rakka’ya kaçtığı iddia ediliyor. '
 
DAEŞ MUSUL ÇEVRESİNDE HENDEKLER KAZIYOR'
 
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sözcüsü Said Mamuzini, Musul operasyonuyla ilgili olarak Sputnik’e önemli açıklamalarda bulundu. Musul operasyonunun çok yakın zamanda başlayacağını belirten Mamuzini, şöyle konuştu: ”Operasyonun birkaç güne kadar başlaması bekleniliyor. Şimdi son hazırlıklar yapılıyor. Operasyon kapsamında peşmerge ve Irak ordusu Musul çevresindeki DAEŞ mevzilerini ağır silahlarla bombalıyor. Koalisyon ülkeleri ise havadan sürekli bombalıyor. Sınırda önlemlerini artırmış durumdalar. Sınıra takviyeler yapılıyor. Edindiğimiz bilgilere göre DAEŞ, Musul çevresinde hendekler kazıyor. Bombalı ve mayınlı tuzaklar kuruyor. Kentin etrafında bomba yüklü araçlar yerleştirmiş. Boş evlerde bombalı tuzaklar yapmış.” DAEŞ’in Musul operasyonu nedeniyle büyük bir panik yaşadığını aktaran Mamuzini, şöyle devam etti: "Musul içerisinden aldığımız bilgilere göre DAEŞ Musul operasyonu nedeniyle Musul’dan Suriye’nin Rakka kentine kaçıyor. DAEŞ’in üst düzey yöneticileri ve emirleri Musul’dan Rakka’ya aileleriyle birlikte kaçıyor. DAEŞ’in Musul’da büyük bir gücü kalmadı. Bundan dolayı Musul beklenenden daha erken alınabilinir.”
 
'BAĞDADİ' KENTİ TAHRİP EDİN' DİYOR'
 
DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi’nin Musul için yeni bir strateji geliştirdiğini dile getiren Mamuzini, “ Bağdadi örgüt militanlarına 'Musul için direnebiliyorsanız direnin ama direnemezseniz bombalı tuzaklar kurun. Kenti tahrip edip kaçın' diyor" dedi. Arap Türkmen, Kürtler ve Asurilerin yoğun yaşadığı Musul’da birçok zengin petrol yatakları bulunuyor.