Suriye devlet televizyonu: Rejim güçleri Afrin'e girecek

Suriye devlet televizyonu: Rejim güçleri Afrin'e girecek
Güncelleme:

Suriye devlet televizyonu, Esad rejimine bağlı askerlerin Afrin'e gireceğini duyurdu.

Suriye devlet televizyonu SANA, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'yle Şam yönetiminin yaptığı pazarlıklara ilişkin bir son dakika gelişmesini duyurdu. 

SANA'nın haberine göre Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı milis güçleri birkaç saat içerisinde Afrin'e konuşlanacak.

ÇAVUŞOĞLU: TÜRK ASKERİNİ HİÇ KİMSE DURDURAMAZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Esad rejimine bağlı güçlerin Afrin'e gireceği iddiasına ilişkin "Eğer rejim YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa Türk askerini hiç kimse durduramaz." dedi.

REUTERS: YPG/PKK İLE ESAD ANLAŞTI

Aralarında Reuters'ın da bulunduğu uluslararası medyaya konuşan terör örgütü PKK/YPG'ye yakın kaynaklar, PKK'nın uzantısı Suriye Demokratik Güçleri ile rejim güçlerinin Afrin konusunda anlaşmaya vardığını iddia etmişti.

Terör örgütü PKK/YPG kaynakları, Şam rejiminin sınır hattı boyunca konuşlanacağını ve iki gün içinde Afrin'e girebileceğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yakınlığıyla bilinen Lübnan merkezli Al Masdar News sitesi de haberinde, hükümet güçlerinin yarın Afrin'e gireceği iddiasına yer verdi.

Afrin'de ortalığı karıştıracak iddiaAfrin'de ortalığı karıştıracak iddia

YPG'DEN AÇIKLAMA: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

Öte yandan bölücü terör örgütü YPG'nin sözde Afrin sözcüsü Sputnik'e yaptığı açıklamada Suriye ordusunun Afrin'e gireceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu konuda bir gelişmenin olması durumunda kamuoyuna açıklama yapacaklarını söyledi.

Seçiniz...