Putin'den dünya liderlerine mesaj !

Putin'den dünya liderlerine mesaj !
Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Putin, yeni yıl tebriği için dünya liderlerine mesaj yolladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Kremlin'den yayımlanan açıklamayla bazı ülkelerin devlet ve hükümet başkanına Noel ve yeni yıl tebriği gönderdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Kremlin'den yayımlanan açıklamayla çok sayıda ülkenin devlet ve hükümet başkanına Noel ve yeni yıl tebriği gönderdi.

Putin, ABD Başkanı Barack Obama'ya gönderdiği mesajda, "Geride bıraktığımız yıl, Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin, uluslararası güvenliğin tesisinde önemli faktörlerden biri olduğunu teyit etti" ifadelerini kullandı. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a yeni yıl dileklerini ileten Rus lider, iki ülke arasındaki ilişkilerin uluslararası arenadaki zorluklara rağmen geliştiğini belirtti. Putin, Rusya ve Fransa halklarının yaşadığı trajedilerin, terörle mücadelede yakın işbirliği yapılması gerektiği konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmadığını kaydetti.

Öte yandan Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e "2015 yılı, Avrupa'nın güvenliği için Rusya ve Almanya arasında yakın işbirliğinin büyük öneme sahip olduğunu gösterdi" mesajını gönderdi.

Putin'in yeni yıl ve Noel tebriği gönderdiği liderler arasında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İngiltere Başbakanı David Cameron, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff ve Katolik dünyasının Ruhani lideri Papa Francis gibi isimler yer aldı.

Sputnik