Putin'e hem eşcinsel hem de pedofili suçlaması

Putin'e hem eşcinsel hem de pedofili suçlaması
Güncelleme:

İngiltere'de zehirlenerek öldürüldüğü tespit edilen Rus ajan Alexander Litvinenko'nun elinde, Putin'e ait uygunsuz kayıtların olduğu iddia edildi.

Emekli bir mahkeme yargıcı Robert Owen, 2006’da Londra Millenium Otel’de Polonium-210 ile zehirlenen Rusya muhalifinin ölümüyle alakalı yeni bulgularını kamuoyuyla paylaştı.

Radyoaktif bir madde kullanılarak gerçekleşen ölümle ilgili İngiltere’de yürütülen bağımsız soruşturmanın sonuçlarını açıklayan hakim Robert Owen, suikast onayının ‘büyük ihtimalle’ Putin’den alındığını bildirdi.

Türkiye’de eşcinsel yaşamı kültürü üzerine haberler yapan G-Zone dergisinin Pink News’ten aktardığı habere göre, “Ölen kişi Alexander Litvinenko ile Vladmir Putin arasında kesin ve büyük bir husumet olduğu aşikar” diyen yargıç Alexander Litvinenko’nun Putin’le alakalı pedofil olduğuna dair açıklamaları olduğunu söyledi.

alexander-litvinenko-rusya-putin-670-1.jpgLitvinenko, Chechenpress web sitesinde yayınlanan bir makalesinde Putin’in Kremlin’in bahçesinde genç bir erkeğin tişörtünü kaldırıp onu karnından öptüğünü yazmıştı. Onu bilgi almakla görevlendiren patronlarının Putin’in de bir pedofil olduğunu söylediğinden bahseden Litvinenko Rusya Güvenlik Servisi (FSB)’nin de elinde Putin’in genç erkeklerle seks yaptığı sırada çekilen görüntülerinin olduğunu belirtti.

Robert Owen, bu gelişmelerin üzerine Putin yönetiminin önlemler alarak hakkında bu tip haberler yapan Litvinenko’yu zehirleyerek öldürttüğünü iddia etti.

RUS LİDER PUTİN, HOMOFOBİK SÖYLEMLERİYLE TANINIYOR

Putin, 2000 yılında seçilerek Rusya başkanı olmuş ve Rusya devlet tarihinde homofobik söylemler üreten ilk devlet başkanı olarak dikkat çekmişti. Putin, sıkça homofobiyi pedofili ile bağdaştıran söylemler de üretmiş ve eşcinselliği sapkınlıkla bir tutan, karalayıcı bolca açıklama yapmıştı.

2013 yılında “geleneksel olmayan tüm cinsel ilişkilerle” ilgili materyallerin dağıtılmasını yasaklayan yasayı yürürlüğe koyan Putin, geçtiğimiz günlerde homofobik olmadığını iddia etmişti.