Rus Bakan, Çavuşoğlu ile görüşmesini Putin'e anlattı

Rus Bakan, Çavuşoğlu ile görüşmesini Putin'e anlattı
Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını Vladimir Putin'e aktardığı bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı'nın Basın sözcüsü Dmitri Peskov, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türk mevkidaşı ile Su-24 tipi uçağın düşürülmesi hakkında yaptığı görüşmeyi Putin'e aktardığını bildirdi. Peskov gazetecilere "Dışişleri Bakanı, Devlet Başkanı'na tüm görüşmelerini düzenli olarak aktarıyor" dedi.

Dün Türkiye ile Rusya arasında uçak krizinin ardından ilk yüz yüze temas gerçekleşmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Lavrov, AGİT zirvesi için bulundukları Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, her iki tarafın da gerilimi tırmandırmayı istemediğini, farklılıkları giderip ilişkileri düzeltme arzusunda olduğunu belirterek, "Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır ve ilişkilerimizi eski günlerine götürürüz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, “Türk tarafından yeni bir şey duymadık, daha önce ne söylüyorlarsa onu tekrarladılar. Bu durumda, bir Rus atasözünün dediği gibi, kimin şapkası yanıyorsa o düşünsün” diye konuştu.