Uçak saldırısına bu olaydan karar vermiş...

Uçak saldırısına bu olaydan karar vermiş...

Usame bin Ladin 11 Eylül'deki saldırısına böyle karar vermiş.

Usame bin Ladin'in, 11 Eylül saldırısının uçakların binaya çarpmasıyla gerçekleşmesine, o tarihten iki yıl önce bir uçağın okyanusa düşmesinin ardından karar verdiği belirtildi. El Kaide'ye göre, bin Ladin, söz konusu uçak kazasını görünce, uçağın 'okyanusa değil binaya çarpması gerektiğini' söylemiş.

El Kaide’nin 2011’de öldürülen lideri Usame bin Ladin’in, 11 Eylül saldırısının yöntemini, saldırıdan iki yıl önce meydana gelen bir uçak kazasını gördükten sonra karar verdiği belirtildi. El Kaide, bin Ladin’in, 990 sefer sayılı EgyptAir uçağının içindeki 217 kişiyle birlikte okyanusa düşmesinin ardından, uçağın ‘okyanusa değil binaya çarpması gerektiğini’ söylediğini aktardı. Söz konusu uçak kazasında Los Angeles’tan Kahire’ye giden ve yolcularının yarısı ABD’li olan uçak, Atlas Okyanusu’na düşmüştü. Yardımcı pilot  Cemil el-Batuti’nin uçağı kasten düşürdüğü ortaya çıkmıştı.

Independent’ın haberine göre, daha önce El Kaide’ye biat eden Ensar el-Şeria (Arap Yarımadası El Kaidesi) adlı örgütün propaganda gazetesinde, 11 Eylül saldırısının ‘anlatılmayan hikayesinin anlatıldığı’ belirtiliyor. Örgüt, bin Ladin’in uçak kazası haberini gördükten sonra, ‘Neden bir binaya çarpmamış?’ sorusunu sorduğunu aktardı. Saldırıda ABD uçaklarını kullanma fikri ise Halid Şeyh Muhammed’den gelmiş.

Gazetede, bin Ladin ile Şeyh Muhammed’in pasaportu olan militanları ABD’ye gönderdiği ve uçak kullanma eğitimi almalarını sağladığı belirtiliyor.