Usame bin Ladin'in oğlu belge istiyor

Usame bin Ladin'in oğlu belge istiyor
Güncelleme:

El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in oğlu Abdullah bin Ladin babasının ölüm belgesini istiyor.

2011'de öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin'in oğlu Abdullah bin Ladin'in, ABD'den babasının ölümüne dair belge istediği ortaya çıktı.

2010 yılında ABD ’nin diplomatik yayınlarını sızdırarak dünya gündemine oturan ve Julian Assange tarafından yönetilen WikiLeaks sitesi bu kez Suudi Arabistan’ın gizli belgelerini ve yazışmalarını yayınladı. Belgelerde, 2011’de ABD’nin operasyonuyla öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin’in oğlu Abdullah bin Ladin’in, ABD’nin Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne bir mektup yazarak babasının ölümüne dair belge istediği ortaya çıktı.

Washington Post’un haberine göre, Abdullah bin Ladin’in ölüm belgesi isteğine büyükelçilikten olumsuz yanıt geldi. ABD’nin Ladin’e cevap olarak yazdığı mektupta, El Kaide liderinin ölümünün resmi olarak teyit edilebileceği başka yollar önerildi.

201506201117_ladin.jpg

9 Eylül 2011 tarihli ve Başkonsolos Glen Keiser’in kaleme aldığı mektupta, bin Ladin’in ölüm belgesinin bulunmamasının “askeri operasyon kapsamında öldürülen kişiler için yürürlükte olan uygulamayla çelişmediği” belirtildi.

Abdullah bin Ladin’in babasının ölüm belgesini isteme nedeni ise bilinmiyor.