Veliaht Prens Kaşıkçı cinayetinden önce bunu da yapmış !

Veliaht Prens Kaşıkçı cinayetinden önce bunu da yapmış !
Güncelleme:

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, Kaşıkçı cinayetinden bir yıl kadar önce Suudi Arabistanlı muhalifleri susturmak için gizli bir müdahale timi kurduğu iddia edildi.

The New York Times gazetesinde yer alan habere göre Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Cemal Kaşıkçı cinayetinde bir yıl kadar önce Suudi muhalifleri susturmak için gizli bir operasyon timi kurdu.

Gazetenin pazar günü yayınladığı haberin detayları ABD'li üst düzey yetkililere dayandırıldı.

Haberde ABD'li yetkililerin Suudi Acil Müdahale Timi olarak tanımladığı grubun geçtiğimiz ekim ayında İstanbul Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetinden de sorumlu olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Bandar bin Muhammed El Ayban, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin uluslararası bir soruşturmaya karşı olduklarını belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters Haber Ajansı'na yaptığı değerlendirmede, El Ayban'ın, Cemal Kaşıkçı cinayetinin uluslararası bir komisyon tarafından soruşturulmasına itirazını, "endişe verici" bulduklarını söylemişti.

Ekim ayında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan infaz edilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti uluslararası kamuoyunda geniş yankı bulmuş ve Suudi Arabistan'la yakın ilişkiler içinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump'a sorumluların cezalandırılması çağrısı yapılmıştı.

Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle ilgili bilgiler ortaya çıksa da cesedinin nerede olduğu konusu hala netlik kazanmadı.