ABD'den faiz indirimi için tarih verildi

ABD'den faiz indirimi için tarih verildi
Güncelleme:

New York Fed Başkanı John C. Williams'ın New York Times'a verdiği röportaja göre, faiz oranlarının gelecek yıl düşmeye başlamasını bekliyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) yöneticilerinden faiz artışlarına ilişkin mesajlar gelmeye devam ediyor. Son olarak Fed New York şube başkanı John C. Williams, faiz oranlarının gelecek yıl düşmeye başlayabileceğini belirtti.

New York Times’ın haberine göre Williams, faiz oranlarının düşüşü için 2024’e işaret etti. Williams, gazeteye verdiği röportajda ekonomik verilere bağlı olarak 2024’ün başlarında faiz indirimi olasılığını dışlamadığını ve enflasyonun umulduğu gibi aşağı indiğini sözlerine ekledi.

Faiz konusunda verilerin izlenmesi gerektiğine işaret eden Williams, enflasyondaki düşüşle birlikte işsizlik oranlarının artacağına değinerek işsizlik oranının yüzde 4’ün üzerine çıkabileceğini de söyledi.

Williams, “Enflasyon düşüyorsa büyümekte olan bir ekonomiye uygun para politikası duruşunu sürdürmek ve enflasyonun yüzde 2 seviyelerine doğru ilerlemesi halinde  önümüzdeki yıl faiz oranlarının buna uygun olarak düşürülmesi gerekecektir” dedi.