Borsada rekor üstüne rekor

Borsada rekor üstüne rekor
Güncelleme:

Borsa İstanbul'da rekorlar üst üste geldi. BİST son 7 ayda yüzde 42 oranında yükseliş kaydetti.

Türkiye Ekonomi Modeli meyvelerini hızla vermeye başladı. Türkiye ekonomisini üretim, istihdam ve ihracat sac ayakları üzerine oturtan program sayesinde şirketler güçlenmeye devam ediyor. İhracatta her ay yeni rekorlar görülürken sanayi üretimi tarafında da dünyanın önde gelen ülkelerine nazaran pozitif ayrışma sürüyor. Tüm bu etkilerin sonucu olarak da istihdam 31 milyon kişiye ulaşmış durumda.

Son alınan ekonomik kararların pozitif etkisi Borsa İstanbul’a da yansıdı. Şirketler borsada güç kazanırken yatırımcılar da temettü geliri ve artan Hisse fiyatlarından nemalanıyorlar.

Borsa İstanbul yılbaşından bugüne kadar kadar yüzde 42 oranında değerlendi. BİST’in en değerli şirketi ise 113 milyar lira Piyasa değeriyle Sasa Polyester oldu.

HALKA ARZLAR HIZLANDI

Borsa İstanbul’a kote olan şirket sayı her hafta artıyor. Sermaye Piyasası Kurulu’nun onay verdiği halka arzlarla birlikte BİST’in piyasa değeri 3 trilyon liraya yaklaşmaya başladı.

Uzmanlar Borsa İstanbul’da 3 bin puana doğru ilerleyişin devam edebileceğini ve yeni rekorların gelmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

AA

Etiketler borsa istanbul rekor