Sigorta girişi 1999 öncesi olanlara erken emeklilik müjdesi

Sigorta girişi 1999 öncesi olanlara erken emeklilik müjdesi
Güncelleme:

Milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesinin TBMM'ye gelmesine sayılı günler kala 1999 öncesi sigortalı olanlar için bir güzel haber daha geldi.

EYT'liler heyecanla beklerken bir müjde de pirim sayısı eksik kalanlar için geldi. Pirim gün sayısı 5 bini bulmasa da 3 bin 600'ü aşanlara erken emeklilik yolu gözüktü. 

Show Haber'de yer alan habere göre; Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin Aralık'ta Meclis'e geleceğini, Ocak'ta da uygulamaya gireceğini açıkladı.  İşverenlerin kıdem tazminatı ve emekli olup çalışanların sıkıntılarının giderecek adımların da yeni pakette yer alması bekleniyor.

1999 ÖNCESİ SİGORTALI OLMAK ŞART

1999 yılında emeklilik için yaş şartı getirilirken, bir düzenleme daha yapılmıştı. Sigorta girişi üzerinden 15 yıl geçenler 3 bin 600 gün pirim ödemeleri halinde kıdem tazminatı alıp işten ayrılabiliyordu. Yaşlılık aylığı içinse yine kademeli geçiş tablosundaki yaşı bekliyordu.

Çalışma Bakanlığı EYT düzenlemesiyle birlikte 1999 öncesi kanuna dönülmesini hedefliyor. Bu durumda 15 yıl sigorta ve 3600 gün pirim şartını tamamlayanlara gün doğacak. Kadınsa 50, erkek ise 55 yaşında yaşlılık aylığı bağlanacak.