Türk Metal'den grev kararı

Türk Metal'den grev kararı
Güncelleme:

İşveren sendikası MESS ile yürütülen grup toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine Türk Metal Sendikası grev kararı aldı. S

Türk Metal Sendikası ve işveren sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürütülen 2023-2025 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamadı. 

Türk Metal yöneticileri, 150 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldığını duyurdu. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 22 Kasım'a kadar yapılan 5 oturumda, 46 ana madde, 5 ek madde ve 3 geçici madde olmak üzere toplam 54 madde ve sözleşmenin eki niteliğindeki bir yönetmeliğin kabul edildiği belirtilen açıklamada, görüşmelerde 33 ana madde, 47 ek madde, 3 geçici madde olmak üzere toplam 83 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 2 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamadığı kaydedildi.

Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışına ilişkin maddeler ve sosyal haklara bağlı parasal maddelerin başta geldiği ifade edilen açıklamada, MESS'in 29 Aralık 2023'te yapılan 6. oturumda teklifini yüzde 50'ye, 5 Ocak 2024'te yapılan 7. oturumda ise yüzde 60'a çıkardığı ancak bu tekliflerin de sendika tarafından kabul edilmediği bildirildi.

Sendikadan yapılan açıklamada, sözleşmede talep edilen ücret için sonuç alınıncaya kadar eylemlere devam edileceği mesajını verdi.