Eyvah ! İşte şimdi yandık.. Dolar fırlayacak !

Eyvah ! İşte şimdi yandık.. Dolar fırlayacak !
Güncelleme:

Daha önce "1 Dolar = 1 TL olacak" diyen Yiğit Bulut şimdi de "Dolar 3 TL'yi görmez" diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi baş danışmanı Yiğit Bulut, piyasaları karıştıracak bir açıklama yaptı. TRT Haber'de yayınlanan Ekonomi 7/24 programında konuşan bulunan Bulut, Dolar'ın seyri ile ilgili tahminde bulundu.

"DOLAR 3 TL'Yİ GÖRMEZ"

Dolar'ın 2,88-2,94 bandında kalacağını iddia eden Bulut, "Dolar 3 TL'yi görmez" dedi. Hükümetin ekonomi politikalarını öven baş danışman "Türkiye'nin bir hikayesi var" diyerek Merkez Bankası'nın sağlam olduğunu vurguladı.

Yiğit Bulut'un bu sözleri finans çevreleri ve iş dünyasını ise hareketlendirdi. Öyle ki, Yiğit Bulut daha önce de "1 Dolar = 1 TL olacak" vaadinde bulunmuştu. Bu açıklamaya dayanarak pozisyon alanlar ise büyük zararlar yaşamıştı.

1 DOLAR = 1 TL OLACAKTI

Bulut, Ağustos 2008'de "1 Dolar 1 TL" olacak iddiasında bulunmuş ve buna ayırdığı köşe yazısında şunları yazmıştı:

“Son birkaç gündür bakıyorum 1 dolar, 1 YTL tezini ortaya attığım zaman bana karşı çıkanlar, şimdi “teze” sahip çıkmışlar. Gazetelerin internet arşivleri sağ olsunlar, kimin ne dediği belli! Her neyse bu başlığı 16 Temmuz 2007 tarihinde bu köşenin “ilk yazısı” olarak sizlerle paylaşmış ve “1.30'ların altında kalınamaz” dendiği bir ortamda “dolar kurunun 1.1 seviyesini görebileceğini” net olarak sizlere aktarmıştım.”

TAM TERSİ OLDU

Yaklaşık 8 yıl önce 1 TL olacağı Yiğit Bulut tarafından söylenen Dolar, geçen zaman içinde adım adım artış göstermiş, önce 2 TL daha sonra da 3 TL sınırına gelmişti. Hatta geçtiğimiz yıl yaz aylarında 3 TL'nin üzeri de test edilmişti.

FİNANSÇILAR POZİSYON DEĞİŞTİRİYOR

Dolar'dan çok çeken iş dünyası, işte Yiğit Bulut'un bu yeni iddiası karşısında şaşkına döndü.

Finans çevreleri bir yandan "Yiğit Bulut diyorsa tam tersi gerçekleşecek" yorumları yaparken, bir yandan da döviz pozisyonlarını buna göre değiştirmeye başladı.

AK PARTİLİLERDEN SARAY'A MESAJ

Bu çıkış, AK Partililer arasında da tartışma yarattı. Cumhurbaşkanlığı'na haber gönderen AK Partili isimlerin, "Bizi ne CHP ne MHP bitirebilir, bizi Yiğit Bulut" bitirecek" dediği öne sürüldü.