Haftanın son işlem gününde dolar/TL son durum

Haftanın son işlem gününde dolar/TL son durum
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın görüşmesi sonrası dolar/TL yatay bir seyir izliyor. Güne sakin başlayan dolar/TL 5.76 seviyesinin altında işlem görüyor.

Piyasalarda yönü değiştirecek önemli bir haber akışının olmaması halinde, Aralık PPK toplantısında faiz indirimi yapılması beklentisiyle TL’de baskının sürmesi ve dolar/TL’nin bir süredir yerleştiği bant hareketini koruması bekleniyor.

DOLAR, EURO VE ALTIN FİYATLARI
Dolar/TL bu sabah 5.75 seviyesinde işlem görüyor.

Euro/TL ise 6.35 civarında hareket ediyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

15 Kasım altın fiyatları ise yükselişe geçti. Gram altının fiyatı 272 liradan, çeyrek altın fiyatı 445 liradan, cumhuriyet altın fiyatı ise 1.834 liradan işlem görüyor.

Trump, Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi “fevkalade” olarak nitelerken, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminden vazgeçmesini isteyerek ikili ilişkilerin önünde “ciddi bir sorun” olarak niteledi.

Öte yandan ABD dönüşü açıklamalarda bulunan Erdoğan, F-35 uçakları hakkında “Temennim odur ki çalışmalar sonunda olumlu bir netice alırız. Fakat ben burada Trump’ı çok daha olumlu gördüm. Yaklaşımlarında daha yapıcı gördüm” derken, S-400’ü tamamen kaldırma teklifini egemenlik hakları üzerinde bir tasarruf olarak gördüklerini ve doğru bulmadıklarını belirtti.

Seçiniz...