İşte Mustafa Koç'un beyin takımı

İşte Mustafa Koç'un beyin takımı

İşte Koç Grubu'nu büyüten beyin takımının künyesi...

41 yaşında yönetim kurulu başkanı olan Mustafa Koç aradan geçen 2 yılda dedesi Vehbi Koç ve babası Rahmi Koç'tan devraldığı değeri bugün tam 2,5 katına çıkardı. Perakendeden, bankacılığa, enerjiden otomotive dünya liginde "En büyük 200 şirket arasına Koç Holding'i taşıdı. Tabii bu başarıda Mustafa Koç'un bir de beyin takımı vardı. İşte Türkiye'nin önde gelen grublarından Koç Holding'i dünya şirketi yapan o beyin takımı..

İşte Mustafa Koç başkanlığındaki Koç Holding'in beyin takımı...

Mustafa V. Koç,
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı

1984 yılında George Washington Üniversitesi’nden İş İdaresi konusunda lisans derecesiyle mezun olan Mustafa Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığına geldiği 2 yıldan bu yana grubunu 2,5 katı büyüttü.

Mustafa Koç, Yapı Kredi Bankası, Tansaş ve Tüpraş'ın satın alma operasyonlarına imza attı. Mustafa Koç, ismini taşıdığı dedesi ve Koç Holding Kurucusu Vehbi Koç'un, "Ülkem varsa ben de varım" sözünü öne çıkarttı.

Babası ve Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'tan sonra,, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığına, "başkan olmadan" seçilen ikinci isim olarak da dikkat çekti.

F. Bülend Özaydınlı
Yönetim Kurulu Üyesi
CEO (Chief Executive Officer)

1987'de Migros Türk ile Koç Holding bünyesinde çalışmaya başlayan Bülend Özaydınlı, 2000 yılında CEO Vekili, 2002 yılında ise Koç Holding'in CEO'su oldu. Koç Holding'in "dünyanın en büyük 200 şirketi" arasına girme hedefine, planlanandan 10 yıl önce ulaşmasında grubun beyin takımına öncülük etti.

***

Erol Memioğlu
Koç Holding A.Ş.
Enerji Grubu Başkanı

OPET ve AYGAZ ile yola devam eden grup, Tüpraş'ın %51'inin satın alınması ile enerjide dünya liginde söz sahibi oldu.

1999 yılından bu yana Koç Grubu'nda çalışan Memioğlu, Tüpraş ihalesinin ardından şöyle konuşmuştu: "Bugünkü sonuç, Koç Grubu'nun Türkiye'ye ne kadar inandığının göstergesi. Bu rakam bir yerde fedakârlıktır da."


***

Dr. Rüşdü Saraçoğlu
Koç Holding A.Ş.
Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanı

53. Hükümette Devlet Bakanı olarak görev yapan Rüşdü Saraçoğlu, 2002'de Koç Ailesi arasına katıldı. saraçoğlu, koç holding Finansman Grubu Başkanı olarak göreve başladı. Koç grubu'na bankacılıkta sıçrama yaşatan Yapı Kredi Bankası'nın satın alınması operasyonunu da yürüten Saraçoğlu bu Bankanın Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmekte.

***

Dr. Bülent Bulgurlu
Koç Holding A.Ş.
Dayanıklı Tüketim ve İnşaat Grubu Başkanı

1996 yılnda koç grubu'nda Turizm ve Hizmetler Grubu Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan bulgurlu, bugün arçelik, beko, demirdöküm ve izocam markalarının dünya kulvarında hedeflerini büyütmekte. bulgurlu TÜSİAD Üyeliği, Deniz Temiz Derneği ve rahmi Koç Müzesi yönetim kurulu üyeliği'nde de bulunmakta.

Ömer Bozer
Koç Holding A.Ş.
Gıda Perakende ve Turizm Grubu Başkanı

1983 yılında Koç Holding'te yetiştirme elemanı olarak iş hayatına başlayan Ömer Bozer, Koç Holding Gıda Perakende ve Turizm Grubu Başkanlığına yükseldi. Tariş-Tat ortaklığına, koç'un tansaş'ı satın alma operasyonuna da imza atan Ömer Bozer, turizmde ise Divan ve Setur markalarının stratejilerini çizmekte.

Kudret Önen
Koç Holding A.Ş.
Yan Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu Başkanı

1975 yılında Ford Otosan planlama mühendisi olarak iş hayatına başlayan Kudret Önen, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Türk Tankı üretimi" gibi bir ilke imza atan Önen, savunma sanayiinde olduğu gibi ticari araçta da ihracat hedeflerini büyüttü.

Hasan Bengü
Koç Holding A.Ş.
Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Başkanı

Hasan Bengü, eğitim, sanat, kültür ve sağlık alanlarında kurumsal sorumluluk projelerine imza atan koç holding'i, "dünya liginde bir Türk" vizyonu ile dünyaya duyurmakta.

Ali Y. Koç
Koç Holding A.Ş.
Bilgi Grubu Başkanı

Ali Koç, 1986 Yazında Otosan A.Ş. Ford Motor Company’nin ortaklığı ile otomobil montaj hattında çalışarak iş hayatına başladı. Harvard Business School mezunu olan Ali Koç, holdingin yeni girişim alanlarının projelerine imza atacak isim olarak görülüyor.

OTOMOTİV ŞİRKETLERİ GRUBU
FORD OTOSAN
TURGAY DURAK

Turgay Durak, Koç ve Ford ortaklığının 50'inci yılında Ford Otosan'ı, dünya liginde "en çok gelir elden" ülke olarak 1.sıraya taşıdı. Durak, 2005 yılı sonunda 4.6 milyar dolar ciro ve 2 milyar dolarlık ihracata ulaşan Ford Otosan'ı çizdiği strateji ile 4.kez pazar lideri yaptı.

TOFAŞ
Alfredo Altavilla
Koç Holding A.Ş.
Otomotiv Şirketleri Grubu - Tofaş

General Motors ve Peugeot Citroen ile ortaklıkların kurulması ve geliştirilmesi olmak üzere pek çok projeden sorumlu olarak görev alan ALfredo Altavilla, 2004 yılından itibaren Fiat Auto İş Geliştirme Başkan Yardımcısı ve Fiat-GM Powertrain Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta.

Ömer Koç
Koç Holding Yöntim Kurulu Üyesi

Mustafa Koç'un başkanlık döneminde Koç Holding Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Ömer Koç, Tüpraş Başkan Vekilliği'ne seçildi.
2000 Yılından itibaren Enerji grubu başkanlığını yürüten Ömer Koç, enerjide bayrağı Erol Memioğlu'na devretti. Öte yandan Ömer Koç,
halası Sevgi Gönül'ün vefatının ardından ondan aldığı bayrakla da hem Sadberk Hanım Müzesi'nin yönetimini, hem de Geyre Vakfı'nın başkanlığını üstlendi.

Ali Tarık Uzun
Koç Holding A.Ş.
Denetim Grubu Başkanı

1996 yılında Koç Holding'te Denetim ve Mali Grup Başkanı olarak göreve başlayan Uzun, Koç Üniversitesi mezunu.

Ahmet Ashaboğlu
Koç Holding A.Ş.
CFO

1971 doğumlu olan Ashaboğlu, Öğrenim Durumu Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA yaptı. Ashaboğlu, 2003 yılında Koç Holding Ailesine finansman Grubu Koordinatörü olarak katıldı.