Kiracısını çıkartmak isteyen ev sahipleri yeni yolu buldu

Kiracısını çıkartmak isteyen ev sahipleri yeni yolu buldu
Güncelleme:

Ev sahipleri ile kiracılar arasında cinayete varan sonuçlara yol açan anlaşmazlıklarda kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin son yöntemi bu oldu. Ev sahipleri bu yöntemle kiracılarından toplu ödeme bile alabiliyor...

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki yaşanan anlaşmazlık davalarına bir yenisi eklendi. Ev sahipleri anlaşamadıkları kiracılarına karşı "sözleşme uyarlama davası" açmaya başladı.

Ntv'nin haberine göre; Avukat Umut Metin, sözleşme uyarlama davaları için "Kira uyarlama davaları aslında sözleşmenin kurulduğu aşamadan sonra yaşanan hadiselerle sözleşme bedelinde olağanüstü değişme olmasından kaynaklanan bir dava. Evet böyle mutabakata vardım doğru ama aradan geçen sürede ülke öyle bir değişti ki artık bu rakama katlanmamı bekleyemezsin şeklinde kurgulu bir dava" değerlendirmesinde bulundu.

Kira tespit davası için en az 5 yıl bekleme şartı var. Uyarlama davası için böyle bir durum yok. Sözleşmenin başladığı yıl bile açılabiliyor. O nedenle de şu an daha fazla tercih ediliyor.

Ev sahiplerinin genelde dava açmadan önce noterden taleplerini içeren bir ihtarname çektiğini söyleyen Metin, "Çünkü yüzde 25 düzenlemesi yapılması ve bunun ikinci yılda da devam etmesi mülk sahipleri ile kiracı arasındaki uyumu kaldırdı. Kiradaki rakam tartışması büyüdüğü için ek dava ihtiyacı doğdu." dedi.

Kira davaları 2-3 yıl kadar sürüyor. Eğer ev sahibi haklı bulunursa geriye dönük olarak toplu ödeme yapılıyor. Ama bunun için ev sahiplerinin dava açmadan önce ihtarname çekmesi ve kira artışı talep etmesi gerekiyor.