Kredi kartı olanlar dikkat !

Kredi kartı olanlar dikkat !
Güncelleme:

Türkiye Sigorta Birliği, kredi kartı olan vatandaşların TSB adına arayıp bilgi istendiğini ve bu dolandırıcılara bilgilerin teslim edilmemesi gerektiğini açıkladı.

Türkiye Sigorta Birliği (Türkiye Sigorta, Reasürans ve  Emeklilik Şirketleri Birliği -TSB), vatandaşlara, "TSB adını kullanarak prim  iadesi yapacağı iddiasıyla başta kredi kartı kişisel bilgilerinizi isteyenlerle  sakın paylaşmayın" uyarısında bulundu.

TSB tarafından yapılan açıklamada, son günlerde kendilerini Birlik  çalışanı gibi tanıtan bazı kişilerin vatandaşları arayarak sigorta poliçeleriyle  ilgili alacakları bulunduğunu ve iade için kişisel bilgilerini talep ettiğine  yönelik başvuruların arttığı belirtildi.

Kredi kartı başta olmak üzere, kişisel bilgilerini paylaşmamaları  yönünde vatandaşların uyarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dolandırıcılık eylemini gerçekleştirenlerin aradıkları kişilere  sigorta primlerinin fazla tahsil edilmiş olduğunu tespit ettiklerini ve iade  edilebilmesi için kredi kartı ile kimlik bilgilerine ihtiyaçlarının olduğunu  söyledikleri belirtiliyor. Kart bilgilerini veren vatandaşlardan ise bir süre  sonra hesaplarından para çekildiğine dair şikayet alınıyor.

Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği olarak  vatandaşlarımızdan telefonla veya diğer yöntemlerle kredi kartı ya da kimlik  bilgilerini talep etmemiz hiçbir şekilde söz konusu değildir. Vatandaşlarımıza  kendilerini arayan kişilerle bilgilerini paylaşma konusunda çok hassas  davranmalarını, şüpheli durumlarda mutlaka ilgili makamlara başvuruda  bulunmalarını önemle hatırlatırız."