''Sektör için ideali'' deyip açıkladılar: ''Dolar 23 TL olmalı!''

''Sektör için ideali'' deyip açıkladılar: ''Dolar 23 TL olmalı!''
Güncelleme:

Hazır giyim sektöründen, rekabetçi kalabilmek ve işçi çıkarmaktan kaçınabilmek için kendilerine özel ve daha yüksek bir kur uygulanmasını talep ederek "Dolar/TL'de ideal kur 23 TL seviyesi" açıklaması geldi.

Bloomberg HT'nin aktardığı habere göre, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, “Kurun üzerindeki baskı maliyetlerimizi artırıyor. İhracatımızın yüzde 70’i Avrupa’ya olduğu için, oradaki talep daralması buna ekleniyor. Bu fiyatlarla rekabet etme şansını kaçırıyoruz” dedi.

Kaya’ya göre, perakende ve AVM’ler de işin içine katıldığında 2 milyon civarında işçi çalıştıran sektör, bu sene 100 bin civarında işçi çıkarmak zorunda kalabilir.

Kaya ayrıca son 3-4 ayda zaten 30 bin civarında işten çıkarma olduğunu da sözlerine ekledi.

9 aya kadar sürebilir

Kaya, sektör için ideal kurun dolar/TL için 23 lira ve euro/TL için 24 lira civarında olabileceğini, özel kur uygulamasının da 9 aya kadar geçici bir süre için uygulanabileceğini belirtti.

“Genelin gerisinde kaldık” diyen Kaya, bu manzaranın sebepleri arasında parite dalgalanması ve ihracat pazarlarındaki resesyon tehdidini sayıyor. Kaya, “