SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine müjde

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine müjde
Güncelleme:

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin tamamı da intibak çalışması kapsamına alındı.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği intibak konusunda sona yaklaşılıyor. Yürüyen iki davanın Yargıtay kararını beklemesinin dışında yasal çalışma da bir taraftan devam ediyor.Yine Türkiye Emekliler Derneği tarafından gönderilen mektuptaki taleplerde de yer alan intibak konusu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da masasında bulunuyor. AK Parti tarafından hazırlığı yapılan sosyal pakette de bu konunun yer alması bekleniyor.

İŞTE MERAK EDİLEN DETAYLAR

Edinilen bilgiye göre; sosyal pakette emeklilerle ilgili pek çok müjdenin yer alması planlanıyor. Bunun için de bir çok konuda çalışma yapılıyor. Çalışmalarda öncelikli konulardan birinin de intibak olduğu ifade ediliyor. Daha önceki intibak yasası 2000 yılından önce emekli olmuş olan SSK'lılar için çıkmıştı. Öncelikle yeni yasa 2000 ve sonraki yıllarda emekli olanları kapsayacak. Burada 2000 yılından önce emekli olmuş ama ilk intibaktan yararlanamayan Bağ-Kur'lulara da bir hak verilmesi gündemde. Yasanın bu kez sadece SSK'lıları değil Bağ-Kur ve memur emeklilerini de içine alması bekleniyor. Böylece 2000 ve sonrasında emekli olan herkes için bir intibak söz konusu olacak. Bu damaaşlarda artış anlamına gelecek. Yapılacak intibaklarda ne kadar zam olacağı ise kişiden kişiye değişecek. İlk intibak yasasında maaşına 20 lira zam yapılan emekli olduğu gibi 355 lira alan da olmuştu. Yine bu rakamlar çerçevesinde zamlar olması bekleniyor. Emekli dernekleri ise intibak sonrasında en düşük emekli maaşının bin 500 liraya yükselmesigerektiğini öne sürüyor.

MAAŞ FARKI AZALSIN

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, emekliler arasındaki fiyat farkının kapanması için hükümetten destek istedi. Sarıoğlu, 2003 yılından önce emekli olan vatandaşların 2003 yılından sonra emekli olan vatandaşların maaşları arasında büyük fark olduğunu söyledi. Bu mağduriyetin çözülmesi gerektiğini altını çizen Sarıoğlu, şöyle konuştu: "Herkesin ödediği prim karşılığında düzenli bir şekilde maaşını alması lazım. Ben 25 sene maden ocaklarında çalıştım şu anda aldığım maaş bin 700 TL, fakat yeni emekli olan arkadaşlarımız 3 bin TL civarında maaş almaktadır."