Türk-İş Başkanı Atalay asgari ücret için tarih verdi

Türk-İş Başkanı Atalay asgari ücret için tarih verdi
Güncelleme:

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zammın belirlenmesi için süreç devam ederken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.

Türk-İş Başkanı Genel Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Atalay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zammın belirlenmesi için çalışmalar devam ederken Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.

Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Atalay, şu ifadeleri kullandı: "Perşembeyi bulmadan netice bulunacağını umut ediyorum. Belli bir noktaya geldik. Sayın Bakan ile görüşeyim Perşembe'ye kalmadan bitireceğimizi umut ediyorum. Yarın olma ihtimali yüzde 50."

Öte yandan Atalay'ın gelişinden önce Erdoğan başkanlığında AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

NE OLMUŞTU?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında bugün 2'nci kez toplandı.Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, komisyonun bu hafta üçüncü kez toplanacağını belirterek, yeni asgari ücretin bu hafta belirlenerek bayramdan önce açıklanabileceğini söyledi. Ağar, toplantıda herhangi bir rakam konuşulmadığını kaydetti. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, asgari ücretin açıklanacağı günün belirlenmediğini bildirdi.