Türkiye'nin yurtdışına yaptığı yardımda limitler güncellendi

Türkiye'nin yurtdışına yaptığı yardımda limitler güncellendi
Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre önümüzdeki yıl, anlaşma akdedilmeksizin dost veya müttefik devletlere yapılabilecek yardım limiti 200 milyon lira oldu.

Anlaşma akdedilmeksizin verilebilecek mal veya hizmetlerin parasal limiti ile cinsinin belirlenmesine ilişkin 3212 sayılı Kanun kapsamında, 2024 yılında geçerli olacak yeni limitle ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, dost veya müttefik devletlere ve bu devletlerde bulunan kamu ya da özel nitelikteki kurum ve kuruluşlara, özel kurum ve kuruluşlara bakımından söz konusu kanunda yer alan ilgili hükümler saklı kalmak üzere, mal veya hizmetin hibesi, mübadelesi veya yardım olarak verilmesinde uygulanacak parasal limit 200 milyon lira olarak belirlendi.

Karar, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek, karar hükümlerini Milli Savunma Bakanı yürütecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre bu kapsamada verilebilecek mal ve hizmetler listesinde, silah ve mühimmat, yiyecek ve içecek, sağlık cihazları, elektronik cihazlar, akaryakıt, insansız hava araçları ve hizmet dışına çıkarılmış gemi ve platformlar gibi 41 kalem malzeme yer alıyor.