2015 Plaj Mavi Bayrak Temsilcisi Eğitimi

2015 Plaj Mavi Bayrak Temsilcisi Eğitimi

TÜRÇEV Genel Müdürü Güngör:- "Mavi bayrak özellikle uluslararası turizm pazarında aranan bir husus"

MUĞLA (AA) - Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, mavi bayrağın turizm sektöründe önemli bir yeri olduğunu bildirdi. 

TÜRÇEV tarafından Bodrum ilçesinde, "4. Plaj Mavi Bayrak Temsilcisi Eğitimi" düzenlendi. İçmeler mevkisindeki bir otelde düzenlenen toplantıya, Muğla, Antalya, Mersin, İzmir, Aydın, Balıkesir ve Edirne'den yaklaşık 100 plaj sorumlusu ve turizmci katıldı. 

Türkiye'nin birçok bölgesinden konusunda uzman konuşmacıların yer aldığı seminerde, ödüllü plajlarda standardın nasıl korunması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

TÜRÇEV Genel Müdürü Erol Güngör, yaptığı konuşmada, mavi bayrakta kriterleri uygulamanın değil niteliği koruyabilmenin önemli olduğunu vurguladı. Turizm sektöründe tur operatörlerinin, özellikle mavi bayrak kriterlerine dikkat ettiğini ve tatilcilere bu konuda bilgiler verdiğini ifade eden Güngör, şöyle konuştu:

"Mavi bayrak özelikle uluslararası turizm pazarında aranan bir husus. Mavi bayrak olduğu takdirde onların istemiş olduğu niteliklerin pek çoğunu bir kalemde geçme şansları var. O bakımdan turizm pazarında da mavi bayrak son derece önemli."

Türkiye'deki mavi bayraklı plaj sayıları hakkında da bilgi veren Güngör, "2014 yılında 397 plaj ve 22 marinada mavi bayrak bulunuyor. Şu anda uluslararası alanda üçüncü durumdayız. Niteliklerimiz açısından da bir o kadar iyi durumdayız" diye konuştu.

Erol, birinci sırada 550 plajla İspanya, ikinci sırada 407 plajla Yunanistan'ın geldiğine işaret etti.

Yarın sona erecek seminerin ardından sınav düzenleneceği ve bu sınavı geçen katılımcılara TÜRÇEV onaylı 5 yıl geçerli "Plaj Mavi Bayrak Temsilcisi Sertifikası" verileceği bildirildi.