Ailesini katleden Suriye asıllı katilin savunması kan dondurdu

Ailesini katleden Suriye asıllı katilin savunması kan dondurdu
Güncelleme:

Adana'da tartıştığı eşini, kayınvalidesini ve kayınbiraderini katledip, kayınpederini yaralayan Suriye asıllı zanlının savunması ortaya çıktı.

Adana'da tartıştığı eşi İ.B. (29), kayınvalidesi İ.H. (59) ile engelli kayınbiraderi M.B.’yı (28) boğazını keserek öldürüp, kayınpederi Z.B.’yı (60) da ağır yaralayan Suriye asıllı Türk vatandaşı Ö.D. (42), tutuklandı. Ö.D.’un, ifadesinde, cinayetten saatler önce eşinin, otomobilde içki içerken 6 çocuklarının 2'sinin kendisinden olmadığını söylediğini ileri sürüp, “Bu yüzden aramızda tartışma çıktı, eve gidip olayı gerçekleştirdim” dediği ortaya çıktı.

Olay, Seyhan ilçesi Barış Mahallesi’nde meydana geldi. Alkol bağımlısı Ö.D.’un şiddet uyguladığı 6 çocuğu, daha önce Sevgi Evleri’ne yerleştirildi. Dün saat 01.00 sıralarında Ö.D. ile eşi İ.B., birlikte dışarı çıkıp, otomobilde içki içerek sohbet ederken tartışma çıktı. Eve dönen çiftin tartışmasına kayınpederi Z.B., kayınvalidesi İ.H. ve engelli kayınbiraderi M.B. da karıştı. Tartışma sırasında Ö.D., mutfaktan aldığı bıçakla eşinin boğazını kesip, çeşitli yerlerinden de yaraladı. Bıçağın yamulmasıyla mutfaktan yeni bir bıçak alan Ö.D., kayınpederi, kayınvalidesi ve kayınbiraderinin de boğazını kesti.

EŞİNİ HASTANEYE BIRAKIP, TESLİM OLDU

Kanlar içinde kalan eşi İ.B.’yı yanına alan Ö.D., evin kapısını kapatmadan otomobiline binip, olay yerinden ayrıldı. Eşini Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bırakan Ö.D., daha sonra emniyete giderek teslim oldu. Acil serviste bulunan sağlık ekibi, İ.B.’nın hayatını kaybettiğini saptadı. Bunun üzerine adrese giden polis ve sağlık ekipleri, evdekileri kanlar içinde buldu. Yapılan kontrolde İ.H.’ın hayatını kaybettiği belirlenirken, Muhammed Zeki ile M.B. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan kayınbirader M.B. da kurtarılamadı.

ÖLÜ VE YARALILARIN GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇEKMİŞ

Yapılan incelemede Ö.D.’un, cinayetin ardından boğazını kestiği eşi, kayınpederi, kayınvalidesi ve kayınbiraderinin cep telefonuyla görüntüsünü çektiği ve sosyal medya hesabında paylaştığı ortaya çıktı. Şüphelinin, görüntünün altına ise ‘Çocuklarımın intikamını aldım’ yazdığı öğrenildi. Öte yandan Ö.D.’un eşiyle otomobildeki son görüntülerine de ulaşıldı. Görüntülerde, Ö.D. ile İ.B.’nın birlikte yemek yediği ve müzik dinlediği anlar yer aldı.

Emniyetteki ifadesinde, İ.B.’nın kendisini aldattığından şüphelendiğini anlatan Ö.D., eşinin otomobilde, 6 çocuğundan 2’sinin kendisinden olmadığını söylediğini öne sürüp, “Bu yüzden aramızda tartışma çıktı, eve gidip olayı gerçekleştirdim” dedi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ö.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)

DHA