Asansör faciası sonrası KYK müdüründen skandal sözler

Güncelleme:

KYK Sinop Seyyid İbrahim Bilal Öğrenci Yurdu'nda asansörde feci halde can veren kız öğrenci için eylem yapan öğrencilere seslenen yurt müdürü, "Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre" dedi.

Aydın'da bulunan Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 25 Ekim'de arızalanan asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi Z.E. hayatını kaybetmişti.

 Türkiye'nin dört bir yanında öğrenciler, Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışırken sıkışarak yaşamını yitiren Z.E. için eylemler yaparken, KYK Sinop Seyyid İbrahim Bilal Öğrenci Yurdu'nda ise öğrencilerin Z.E. için gerçekleştirdiği eylem sırasında tepki çeken bir olay yaşandı. 

Eylem yapan bir grup öğrenciye seslenen yurt müdürü akıllara zarar bir 'nasihat' verdi. Öğrencilerin hayatını hiçe sayan yurt müdürü, "Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre" diye konuştu. 

Öğrencilerden "Ne demek binme ya!" sözleriyle tepki alan müdür daha sonra yuhalandı.

Firma yetkilisi gözaltında

Aydın'da Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Güzelhisar kız öğrenci yurdunda meydana gelen ve üniversite öğrencisi Z.E.'ın ölümüne sebep olan asansör kazasına ilişkin asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. gözaltına alındı.

Acılı babadan Vali'ye çok ağır sözler