Bir kadın cinayeti daha! KADES alarm verdi ama...

Bir kadın cinayeti daha! KADES alarm verdi ama...
Güncelleme:

Türkiye yeni güne de malesef bir kadın cinayeti haberiyle başladı.... Ankara'da bir kişi 24 yaşındaki avukat sevgilisini öldürüp intihar etti.

Ankara'nın Çankaya İlçesi Pak Sokak’ta bulunan bir rezidanstan Kadın Destek Uygulamasına (KADES) gelen çağrıyı değerlendiren güvenlik güçleri, olay yerine polis ekibi sevk etti.

Bu sırada söz konusu adresten 112’yi telefonla arayan bir kişi, kız arkadaşının silahla intihar ettiğini bildirdi.

Olay yerine sevk edilen polis ekibi, 24 yaşındaki avukat N.C.’u asansör kapısı önünde yerde yatar halde buldu. Ankara Barosuna kayıtlı avukat N.C.’un göğüs bölgesinin sol altından silahla vurulduğu belirlendi.

Bu sırada olay yerine gelen 112 ekipleri, kadına kalp masajı uyguladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan kadın, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İhbarın geldiği evde yapılan incelemede, yatak odasında kan izleri tespit edildi. Olayda kullanılan silah da yorganın arasında bulundu.

ERKEK ARKADAŞI GÖZALTINA ALINDI

Polis, olayın ardından N.C.’un erkek arkadaşı M.B.’yi gözaltına aldı. Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlı ifadesinde, olayın intihar olduğunu öne sürdü.

Yaklaşık bir aydır söz konusu evde kaldıklarını belirten M.B., banyoda bulunduğu sırada odadan silah sesi geldiğini, yatakta yaralı gördüğü kız arkadaşını kucağına alıp asansörün önüne kadar getirdiğini ve 112 ekiplerine haber verdiğini iddia etti.

Emniyette ifade işlemleri süren zanlının başka bir ilde otel işlettiği, evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

ANKARA BAROSU AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Barosu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, Avukat N.C.'un 15 Haziran Perşembe günü, öğle saatlerinde, ateşli silahla yaralanma sonucunda hayatını kaybettiği, sürecin Baro tarafından hassasiyetle takip edildiği ifade edildi.

Olayla ilgili Ankara Barosu'ndan yapılan açıklamada, "15.06.2023 tarihinde, öğle saatlerine doğru meslektaşımız Av. N.C. ateşli silahla yaralanma sonucu hayatını kaybetmiştir. Olay ile ilgili olarak ifade ve delil toplama işlemleri devam etmekte olup, süreç Baromuz tarafından olayın meydana geldiği andan itibaren hassasiyetle takip edilmektedir. Resmi makamlar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi ve harici açıklamalar yapılmaması meslektaşımızın hatırasına saygı gereğidir. Ankara Barosu Yönetim Kurulu olarak yaşamını yitiren meslektaşımızın acısını derinden hissediyor; kendisine rahmet, acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun" denildi.