Cezaevinde kemerle asılı bulunan avukatın ölümüyle ilgili yeni gelişme

Cezaevinde kemerle asılı bulunan avukatın ölümüyle ilgili yeni gelişme
Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanan ve cezaevinde kemerle asılı bulunan avukat Orçun Ç.'nin ölümüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Orçun Ç. geçen hafta bir dava için İstanbul'dan Bodrum'a gitti. Bodrum'da bir araya geldiği ileri sürülen bir stajer kadın avukat, Ç.'nın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. Soruşturma başlatan savcılık, Ç.'yı ifadeye çağırdı. Ç., ifadesinde, suçlamaları kabul etmeyip, kendisine 'iftira' atıldığını söyledi. Mahkemeye sevk edilen Ç., tutuklandı.

MERDİVEN BOŞLUĞUNDA ASILI BULUNDU
Mumcular bölgesindeki yeni açılan S tipi cezaevine konulan ve içinde asma katı bulunan koğuşta tek başına kalan Ç., 5 Kasım saat 13.30 sıralarında merdiven korkuluğuna kemer ile asılı olarak bulundu. İncelemenin ardından Ç.'nın cenazesi Milas'a bağlı Bahçeköy Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

EŞİ VE AVUKATI ZİYARET ETMİŞ
Soruşturma kapsamında kemerin cezaevine nasıl girdiği konusunda çalışma başlatıldı. Savcılık talimatı kapsamında Ç.'nın cezaevine girmesinden sonra dışarıdan gelen ziyaretçilerin ve getirilen eşyaların tek tek araştırıldığı, konuyla ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi. Öte yandan, Ç.'nın cezaevinde eşi ve avukatı tarafından ayrı ayrı çeşitli tarihlerde ziyaret edildiği öğrenildi.

Etiketler ölüm avukat cezaevi