Emniyet Alevileri uyardı !

Emniyet Alevileri uyardı !

Ankara Emniyeti, Alevi dernek temsilcilerini IŞİD saldırısı konusunda uyardı.

Ankara Emniyeti, Alevi dernek temsilcilerine IŞİD'in Alevi kurumlarına yönelik saldırılar yapabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Ankara Emniyeti'nin, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi Kültür Dernekleri üyelerini çağırarak, "Size IŞİD saldırabilir. Kendi güvenliğinizi alın, biz de alıyoruz" şeklinde uyarıda bulunduğunu iddia etti.

İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun internet sitesinde de yer alan habere göre, AnkaraEmniyeti'nin bazı Alevileri çağırarak IŞİD'in saldırı düzenleyeceğini söylediği, bu konuda uyarılarda bulunduğu belirtildi.

İşte ABF sitesinde yer alan haber:

"Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Baki Düzgün'e, 6 Kasım günü emniyetten bir telefon geldi ve "Size tebliğ etmemiz gereken bir olay var Emniyet'e gelin" denildi. Bunun üzerine, ABF yöneticilerinden oluşan bir heyet, 9 Kasım Cuma günü Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

Polis heyete "ABF ve AKD başkanları ile kurumlarınıza IŞİD tarafından saldırı olacak. Kendi güvenliğinizi alın, biz de güvenliğimizi alıyoruz"dedi."

"ALEVİLER YOK EDİLMEK İSTENİYOR"

Konuya ilişkin açıklama yapan Baki Düzgün, "Saldırı ve tehditleri bekliyorduk. Aleviler yok edilmek, korkutulmak ve sindirilmek isteniyor" diye tepki gösterdi.