Hablemitoğlu suikastı şüphelisine ikinci gözaltı

Güncelleme:

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının şüphelilerinden olan, "terör örgütlerine silah sağlama" ve "tasarlayarak adam öldürme" suçlarından hakkında arama kaydı bulunan zanlı yakalanarak ikinci kez gözaltına alındı.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının şüphelilerinden olan, "terör örgütlerine silah sağlama" ve "tasarlayarak adam öldürme" suçlarından UYAP aranma kaydı bulunan N.B. yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 18 Aralık 2002 tarihinde Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden olan ve "terör örgütlerine silah sağlama" ve "tasarlayarak adam öldürme" suçlarından UYAP aranma kaydı bulunan N.B.’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalandığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

N.B.'ın ilk gözaltına alınışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında duyurmuştu. Ardından N.B., MİT elemanlarının işkencesine uğradığını ileri sürerek bir tabut içinde bekletildiğini ve ifadelerinin iradesi dışında alındığını iddia etmiş mahkeme de ifadelerin kanun dışı alındığı ve gelinen aşamada tutukluluğun 'aşırı tedbir' olduğu gerekçesiyle N.B.’ın 18 Mayıs 2023’te tahliye edilmesine karar vermişti.

 

İHA