Hastaneyi birbirine kattılar; acil serviste hizmetler durdu

Hastaneyi birbirine kattılar; acil serviste hizmetler durdu
Güncelleme:

Gaziantep'te eşinin ailesiyle tartışıp 4 kişiyi yaralayan kişiye müdahale ederken yaralanan bir kişi hayatını kaybederken, hayatını kaybeden kişinin yakınları hastaneyi birbirine katınca acil serviste hizmetler durdu...

Gaziantep'te İ. P., evinde tartıştığı eşinin ailesinden 4 kişiyi bıçakla yaraladı. Gürültü üzerine dışarı çıkıp ve kavga eden komşularını ayırmaya çalışan K.Ş. (41), bu sırada İ. P.'nin bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan K.Ş.'ün hayatını kaybettiğini öğrenen yakınlarının taşkınlık yapması üzerine acil servis boşaltılarak, 3 saat süreyle hizmet verilemedi. 

Olay, akşam saatlerinde Yeşilkent Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, madde bağımlısı olan ve eşi ile sorunlar yaşadığı ileri sürülen İ. P., kayınbiraderleri ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine İ. P., yanındaki bıçakla kayınbiraderleri İ.C. ve E.C. C., kayınvalidesi F. C. ve eşinin amcası M. C.’yi yaraladı. Gürültü üzerine evinden çıkan ve kavgayı ayırmaya çalışan K.Ş. de aldığı bıçak darbeleri ile yaralandı. Yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ekiplerine bildirdi. İhbarla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri durumu ağır olan 4 yaralıyı Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Bir kişi ise olay yerinde tedavi edildi. Kavgayı ayırmaya çalışırken aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan K.Ş., doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

ACİL SERVİS BOŞALTILDI

Olayın ardından hastaneye gelen K.Ş.’ün yakınları acil servise gelerek içeriye girmek istedi. Hastane yetkilileri ile K.Ş.’ün yakınları arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Yaşanan arbede nedeniyle acil servisteki hastalar dışarıya çıkarılırken, hastane görevlileri polisten destek istedi. Çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi hastaneye sevk edildi. Polis ekipleri hastane bölgesinde geniş güvenlik önlemleri alırken, acil serviste 3 saat boyunca hizmet verilemedi.

Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, İ. P. ile ağabeyi S.P.'yi gözaltına aldı.

DHA