HDP Genel Merkezi'nin yakılması ile ilgili flaş karar !

HDP Genel Merkezi'nin yakılması ile ilgili flaş karar !

HDP Genel Merkezi'nde yangın çıkarılması ilgili tek tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde 8 Eylül 2015 günü yangın çıkarılması ile ilgili davanın ilk duruşmasıAnkara Adliyesi'nde yapıldı.

Mahkeme heyeti, tek tutuklu sanık Doğan Haydar Ciritcioğlu'nun tahliyesine karar verdi.

HEMEN YAKALANMIŞTI

Genel Merkez' de 8 Eylül'de yangın çıkardığı gerekçesiyle olaydan hemen sonra gözaltına alınan Doğan Haydar Ciritcioğlu emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince olayın ertesi günü adliyeye getirilmişti.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKMIŞTI

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan, zanlıyı tutuklanması talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk etmişti.

Nöbetçi Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından sorgulanan D.H.C, "siyasi partilerin kullanımında olan bina, tesis ve eşyaya zarar vermek", "siyasi hakların kullanımını engellemek" ve "hırsızlığa teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Hâkim Süer, zanlının "kanunsuz gösteriye katılmak" suçundan tutuklanması istemini reddetti. Doğan Haydar Ciritcioğlu, kararın ardından Sincan Cezaevine götürüldü.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Ankara Valiliği, HDP Genel Merkezi'ne yönelik yapılan saldırıyla ilgili şu açıklama yapılmıştı:

"08.09.2015 günü saat 22.00 sıralarında sosyal medya üzerinden Kızılay Güvenpark'ta 'Teröre Lanet Protestosu' yapılacağını öğrenen bir kişi, Kızılay'a ve devamında yaklaşık 200 kişilik grupla birlikte Barbaros Mahallesi Tahran Caddesi Büklüm Sokak'ta faaliyet gösteren HDP Genel Merkezi'ne gelmiştir.

"MASA VE SANDALYELERİ YAKTILAR"

Bina önündeki göstericilere müdahale edildiği sırada meydana gelen kargaşadan yararlanarak bina içerisine girdiği anlaşılan bu şahıs, alınan ifadesinde; 'Evrakların bulunduğu bir odada çakmağı ile evrakları yakmak sureti ile yangın çıkarıp masa ve sandalyelerin yanmasına sebebiyet verdiğini' belirtmiştir.

110 unsurlarınca söndürülen yangında yaralanma meydana gelmemiştir. Şüpheli şahıs,HDP binası çıkışında emniyet görevlilerince gözaltına alınmış olup, hakkında yasal işlemlere başlanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."