İçi yolcu dolu minibüsü siper yaptılar

İçi yolcu dolu minibüsü siper yaptılar

Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağını dinlemeyen protestocular içi yolcu dolu minibüsü kendilerine siper yaptı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde bu sabah saatlerinde başlatılan operasyon ve sokağa çıkma yasağını protesto eden, aralarında yüzlerini poşu ile kapatanların da bulunduğu PKK yanlıları ve YDG- H'liler, saat 12.30 sıralarında kent merkezi konumundaki Yenişehir İlçesi Ofis Ekinciler Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Yola demir bariyer ve inşaat tahtalarını getiren grup, daha sonra şehir içi yolcu taşıyan minibüsleri durdurarak, bunları siper olarak kullandı. Göstericilerin yolu kapatması üzerine bölgeye TOMA ve zırhlı araçlarla polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye zırhlı araçlarla gelen polis, gruba basınçlı su ve gaz bombası ile müdahale etti. Polisin müdahalesi karşısında göstericiler ara sokaklara kaçtı.

diyarbakir-da-olaylar-kent-merkezine-sicradi-7688755_6951_m.jpgPOLİS ARACINA SALDIRI

Göstericilerin daha sonra Ekinciler Caddesi üzerinde yeniden toplanıp polis araçlarını taş atmaya başladı. Ortalığın karışması üzerine esnaf, kepenk kapattı.

Bu arada göstericiler, yol kenarında duran sivil plakalı bir polis aracına saldırıp, içindekileri almak istedi. Hemen olay yerine gelen zırhlı bir polis aracından inen polis, aracın camını kırıp, içindeki otomatik silahı aldı. Bu sırada araca saldıran göstericiler bir çelik yeleği alırken, başka bir polis de hemen direksiyona geçip aracı çalıştırarak göstericilerin bulunduğu bölgeden uzaklaştırdı.

YARALI POLİS SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Valilik tarafından sabah 05.00'da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine düzenlenen operasyonda başlayan çatışmalarda yaralanan polis sayısı 8'e yükseldi. Bölgede operasyon sürerken çatışmaların yer yer yükseldiği görüldü.

Merkez Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'lilere yönelik düzenlenen operasyonda çatışmalar şiddetlenerek sürüyor. 15 mahallede hendek kazarak barikat kuran örgüt üyelerinin hendeklerini kapatamaya giden polislere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırılara anında karşılık veren polis, uzun süre çatışmaya girdi. Sabah saatlerinde çıkan çatışmalarda 6 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

İlçede süren çatışmalar yer yer yükselirken yaralı polis sayısı ise 8'e yükseldi. Çeşitli yerlerinden yaralanan polisler, bölgede bekletilen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı